ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Κ.Χατζηδάκης: «Φτωχός άνθρωπος δεν θα μείνει χωρίς ρεύμα αυτήν την περίοδο»

Κ.Χατζηδάκης: «Φτωχός άνθρωπος δεν θα μείνει χωρίς ρεύμα αυτήν την περίοδο»

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικών του δηλώσεων, επεσήμανε πως «φτωχός άνθρωπος δεν θα μείνει χωρίς ρεύμα αυτήν την περίοδο, αλλά δεν θέλουμε οι πονηροί να εκμεταλλευτούν την κρίση».

Ο Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε «Υπάρχουν ηλεκτρονικά αρχεία, μπορεί να γίνει διασταύρωση για τους μπαταχτσήδες και τους στρατηγικούς κακοπληρωτές. Αυτοί δεν θα τύχουν καμιάς ειδικής μεταχείρισης.

Αντίθετα, υπήρχε προηγουμένως και θα εξακολουθήσει να υπάρχει ανοχή για τους ανθρώπους που έχουν πρόβλημα, είναι φτωχοί. Υπάρχει και από τη νομοθεσία σαφής κατεύθυνση γι αυτούς. Η ΔΕΗ και οι άλλοι πάροχοι κάνουν περαιτέρω εκπτώσεις στις ευπαθείς ομάδες», τόνισε ο υπουργός και κάλεσε όσους έχουν, να πληρώνουν τους λογαριασμούς.

Χατζηδάκης: Δεν υπάρχουν μηχανές με χρήματα
Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί ο μηχανισμός εγγυοδοσίας που αποσκοπεί στην ενίσχυση της ρευστότητας των εταιριών ενέργειας. «Από ενέργεια δεν θα μείνουμε, εκείνο που πρέπει να προσέξουμε είναι να μη μείνει το ταμείο», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης.

«Δεν υπάρχουν μηχανές με χρήματα. Αν οι εταιρείες έχουν σημαντική μείωση στις εισπράξεις τότε θα έχουν θέμα στη ρευστότητα. Δημιουργούμε τον μηχανισμό εγγυοδοσίας, αλλά η Ελλάδα δεν είναι υπερδύναμη και η ΔΕΗ ήταν στην εντατική μέχρι πριν από λίγο καιρό».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο υπουργός ανέφερε ότι το πιο φιλολαϊκό μήνυμα σήμερα είναι αυτό της υπευθυνότητας, γι αυτό και «πηγαίνουμε όσο επιτρέπουν οι δυνάμεις του συστήματος». Επανέλαβε εξάλλου ότι η πρώτη προτεραιότητα είναι να υπάρχει αδιάλειπτη παροχή ηλεκτρικής ενέργειας, φυσικού αερίου και υγρών καυσίμων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.