ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Γ.Κουμουτσάκος: «Δύσκολη λόγω κορωνοϊού η μεταφορά αλλοδαπών από τα νησιά στην ενδοχώρα»

Γ.Κουμουτσάκος: «Δύσκολη λόγω κορωνοϊού η μεταφορά αλλοδαπών από τα νησιά στην ενδοχώρα»

Δύσκολη λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος τη μεταφορά αλλοδαπών από τα νησιά σε δομές της ενδοχώρας.

Ο κ. Κουμουτσάκος υπογράμμισε ότι ο συνδυασμός του μεταναστευτικού ζητήματος με την έξαρση της πανδημίας αποτελούν μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, ωστόσο το κυβερνητικό επιτελείο εξετάζει όλα τα πιθανά σενάρια προκειμένου να τα αντιμετωπίσει.

Ο κ. Κουμουτσάκος αναφερόμενος στο περιστατικό στη δομή φιλοξενίας στη Ριτσώνα τόνισε ότι έγιναν άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες. «Διαμορφώθηκε ένα προηγούμενο που μας δίνει την εμπιστοσύνη ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε μια ανάλογη κατάσταση» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ. Κουμουτσάκος υπογράμμισε ότι σε άλλες δομές έχουν ληφθεί μέτρα προστασίας, όπως τα μηνύματα σε όλες τις γλώσσες, την αποφυγή συγχρωτισμού εντός των δομών, τον περιορισμό μετακινήσεων των φιλοξενούντων και τη δημιουργία χώρων για την παροχή των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.

Απαντώντας στα ερωτήματα που έθεσε ο δημοσιογράφος παρεμβαίνοντας από τη Λέσβο, ο κ. Κουμουτσάκος υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση κάνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό στο μεταναστευτικό/προσφυγικό ζήτημα και πως έχουν ξεπεραστεί οι δυνατότητες υποδοχής όσων νέων έρχονται.

Όσον αφορά στη μεταφορά προσφύγων από τα νησιά σε δομές στην ενδοχώρα ο κ. Κουμουτσάκος σημείωσε ότι λόγω της πανδημίας η μεταφορά δεν είναι εύκολη, καθώς θα πρέπει να υπολογιστούν όλες οι διαδικασίες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συνεχίζοντας ο κ. Κουμουτσάκος ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα ενεργοποιήσει τον έκτακτο μηχανισμό στήριξης για το Μεταναστευτικό, λαμβάνοντας 200 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να υλοποιήσει τις λύσεις που θα αποφασιστούν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.