ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Μ. Βαρβιτσιώτης: «Ακόμα δεν έχουμε δει τον ορίζοντα αυτής της κρίσης»

Μ. Βαρβιτσιώτης: «Ακόμα δεν έχουμε δει τον ορίζοντα αυτής της κρίσης»

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αναφέρθηκε στην κρίση του κορωνοϊού, αλλά και στο χθεσινό – άκαρπο – Eurogroup. Όπως τόνισε, η Ευρώπη πρέπει να καταλήξει σε λύση, αλλιώς θα έρθει το τέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως την ξέρουμε.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του, ο κ. Βαρβιτσιώτης, με αφορμή το αδιέξοδο στο Eurogroup, αναφέρθηκε στη δυσκολία λήψης απόφασης από την Ε.Ε., επισημαίνοντας ότι «η μυωπική αντίληψη που θέλει να κοιτάζουμε με μια θρησκευτική αντίληψη τα νούμερα και να μην αντιλαμβανόμαστε την πολιτική προϋπόθεση που είναι η έκφραση μιας αλληλεγγύης, νομίζω δεν θα μας οδηγήσει μακριά». Σχολιάζοντας και τη στάση της Γερμανίας και της Ολλανδίας, είπε πως «μπορεί να αισθάνονται προφυλαγμένες ως οικονομίες, αλλά ξεχνούν πως εξαρτώνται και από την υγεία των πελατών τους, που είναι χώρες της Ευρωζώνης».

Πάντως, εξέφρασε αισιοδοξία, γιατί αλλιώς, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «μιλάμε για το τέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης έτσι όπως την ξέρουμε» σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση. «Πρέπει να πρυτανεύσει η διαφύλαξη του κοινού μας εγχειρήματος και όχι η ναρκοθέτησή του» προσέθεσε.

Παράλληλα, ερωτηθείς για τη στάση της αντιπολίτευσης, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, απάντησε πως πρόκειται για «μια κριτική που γίνεται στο πόδι, λίγο στο επίπεδο ‘όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω’ τα προσφέρω όλα» και συμπλήρωσε ότι το να μπούμε σε μια λογική πλειοδοσίας βρίσκεται στη σφαίρα του φανταστικού, όπως βρισκόταν και το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης που υποσχόταν παροχές, αλλά έφερε μέτρα. «Βρισκόμαστε σε μια κατάσταση που δεν έχουμε δει το φως στην άκρη του τούνελ και συνεχώς τα μέτρα εξειδικεύονται, διευρύνονται και γίνονται πιο ουσιαστικά και επεκτείνονται σε περισσότερους κλάδους. Ακόμα δεν έχουμε δει τον ορίζοντα αυτής της κρίσης, ας είμαστε φειδωλοί, ας βρεθεί πρώτα η θεραπεία», σημείωσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, τονίζεται ότι αναφέρθηκε στον «πολύπλευρο αγώνα που κάνει ο πρωθυπουργός και έχει καταστήσει τη χώρα πρωτοπόρο στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.