Πανελλαδικές: Μειώνεται η εξεταστέα ύλη λόγω κορωνοϊού – Τι θα περιλαμβάνει

Πανελλαδικές: Μειώνεται η εξεταστέα ύλη λόγω κορωνοϊού – Τι θα περιλαμβάνει

Δραστική μείωση στην εξεταστέα ύλη των Πανελλαδικών Εξετάσεων αναμένεται να ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας. Η εξεταστέα ύλη των Πανελλαδικών Εξετάσεων θα περιοριστεί αυστηρά σε αυτά έχουν διδαχθεί οι μαθητές στην φυσική τους τάξη και όχι με την εξ αποστάσεως διδασκαλία.

Δηλαδή η ύλη θα περιλαμβάνει το διάστημα από την αρχή του σχολικού έτους μέχρι και τις 10 Μαρτίου, τελευταία ημέρα που λειτούργησαν τα σχολεία, καθώς επίσης το μέρος της ύλης που θα διδαχθεί στο διάστημα από την επανέναρξη των μαθημάτων, αν και εφόσον προκριθεί η λύση να ξανανοίξουν τα σχολεία και μέχρι την λήξη του διδακτικού έτους που στην περίπτωση αυτή θα παραταθεί.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η εξεταστέα ύλη των Πανελλαδικών Εξετάσεων θα είναι μειωμένη κατά περίπου 20% έως 30% σε σχέση με αυτή που είχε καθορισθεί το υπουργείο Παιδείας με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής έχει υποβάλλει στο υπουργείο αναλυτική λίστα με τα κεφάλαια της εξεταστές ύλης ανά μάθημα, σύμφωνα με πληροφορίες του «protothema.gr».

Σύμφωνα με πληροφορίες η ύλη στην οποία θα εξετασθούν οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων είναι μέχρι τα τελευταία στοιχεία μαθημάτων που είναι καταχωρημένα στο myschool.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες σχεδόν το σύνολο των μαθητών των λυκείων της χώρας έχει διδαχθεί περίπου το 70 % , 80% της ύλης.

Επιμέρους προβλήματα σύμφωνα με το ΙΕΠ διαπιστώνονται σε μαθήματα όπως η Βιολογία, τα Μαθηματικά και τα Αρχαία ελληνικά και ειδικά σ ε περιοχές όπου αναπληρωτές καθυστέρησαν να φθάσουν στα σχολεία, οπότε και καθυστέρησε η έναρξη του μαθήματος.

Όσον αφορά στην ημερομηνία διεξαγωγής των εξετάσεων αυτή θα εξαρτηθεί από την πορεία του κορωνοϊού και αν και πότε θα ανοίξουν τα σχολεία.

Ένα πιθανό σενάριο είναι η διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων στις αρχές Ιουλίου ούτως ώστε να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Ιουλίου.

Σταθερή επιδίωξή μας είναι οι Πανελλαδικές να γίνουν Ιούνιο – Ιούλιο λέει η υπουργός. Όπως επισημαίνει η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως , ο χρόνος και ο τρόπος επιστροφής των μαθητών στα σχολεία θα αποφασιστούν από την επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας με πρόεδρο τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα που εισηγείται στην κυβέρνηση για την λήψη και άρση των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Οταν ανοίξουν τα σχολεία θα γίνουν επαναλήψεις της εξεταστέας ύλης, ακόμη κι αν αυτή έχει καλυφθεί εξ αποστάσεως.

Ένα ακόμα θέμα που μελετάται είναι πως θα κάθονται στις αίθουσες οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων και πως θα μετακινούνται προς τα εξεταστικά κέντρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο μεταξύ το υπουργείο Παιδείας μελετά το ενδεχόμενο να συνεχισθούν τα εξ αποστάσεως μαθήματα και τις πρώτες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.