Ν. Χαρδαλιάς: «Οι εκκλησίες θα είναι κλειστές για τους πιστούς»

Ν. Χαρδαλιάς: «Οι εκκλησίες θα είναι κλειστές για τους πιστούς»

Η ατομική προσευχή δεν προβλέπεται στους λόγους κατ’ εξαίρεση μετακίνησης και οι ναοί θα είναι κλειστοί για το κοινό, δήλωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Κατά την καθημερινή ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας κορωνοϊού και για τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας τόνισε ότι οι εκκλησίες θα είναι ανοικτές αποκλειστικά για τους ιερείς και τα απολύτως απαραίτητα άτομα για την τέλεση λειτουργίας.

Όπως είπε, η Ιερά Σύνοδος δεν προτρέπει κανέναν πιστό να πάει στην Εκκλησία.

Σημείωσε, δε, ότι η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου απευθύνεται μόνο προς μητροπολίτες και όχι πιστούς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Οι ναοί θα είναι ανοιχτοί τις μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας μόνο για ορισμένες ώρες αποκλειστικά για τους ιερείς και το απαραίτητο προσωπικό. Οι ναοί θα είναι κλειστοί για τους πιστούς» ανέφερε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι «ο Αρχιεπίσκοπος ήταν σαφής όταν είπε μένουμε σπίτι μας από αγάπη».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.