ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Μ.Βορίδης: «Έρχεται πρωτόκολλο πιστοποίησης εταιριών ότι τα τρόφιμα είναι ελεύθερα από κορωνοϊό»

Μ.Βορίδης: «Έρχεται πρωτόκολλο πιστοποίησης εταιριών ότι τα τρόφιμα είναι ελεύθερα από κορωνοϊό»

Το σχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να υπάρξει πιστοποίηση εταιρειών του αγροτροδιατροφικού τομέα ότι τα προϊόντα τους είναι ελεύθερα από κορωνοϊού περιέγραψε ο Μάκης Βορίδης.

«Έχουμε πει στον ΕΛΓΟ Δήμητρα να υπάρξει πρωτόκολλο πιστοποίησης ώστε να πιστοποιούνται οι αγροτοδιατροφικές επιχειρήσεις ότι τα προϊόντα τους είναι ελεύθερα από κορωνοϊό σαν μια νέα τυποποίηση ISO» είπε ο κ. Βορίδης εξηγώντας ότι «θα έχει ένα διοικητικό κόστος που θα καταβάλλεται».

Όσον αφορά την αγροτική παραγωγή σημείωσε «δεν έχουμε καμιά αλλαγή αλλά έχουν αυξηθεί οι εξαγωγές. Σε ορισμένες κατηγορίες λόγω της καταναλωτικής συμπεριφοράς υπάρχουν ασσυμετρίες όταν π.χ. ο καταναλωτής ζητά περισσότερα πορτοκάλια και η αυξημένη ζήτηση οδηγά σε άνοδο της τιμής. Αντίθετα δεν υπάρχει ζήτηση για φράουλες».

Όσον αφορά την αλιεία ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης παρατήρησε ότι «έχει πληγεί όχι γιατί άλλαξε η καταναλωτική συμπεριφορά αλλά γιατί έχουν κλείσει τα κατάστημα εστίασης και επειδή οι Έλληνες δεν τρώνε ψάρι στο σπίτι αλλά στα εστιατόρια».

Ανακοίνωσε, παράλληλα, «άμεσες ενισχύσεις στους αλιείς. Ένα τμήμα, οι παράκτιοι αλιείες θα ενισχυθεί από τα 150 εκατ. ευρώ για τον πρωτογενή τομέα. Οι υπόλοιποι θα αποζημιωθούν από το ευρωπαϊκό σχέδιο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ερωτηθείς για τους αλλοδαπούς εργάτες στα χωράφια ο κ. Βορίδης είπε ότι «υπάρχει ανησυχία για τον επόμενο μήνα κυρίως επειδή έχουν κλείσει τα σύνορα με την Αλβανία. Εμείς δουλεύουμε για να βρούμε ένα σχήμα ώστε από τη μια πλευρά να έρχονται αλλά από την άλλη δεν θα υπονομευτούν τα μέτρα τα υγειονομικά. Αυτοί θα έρχονται με μετάκληση, πιο ελεγχόμενη διαδικασία, που θα την κάνουμε κατά το δυνατόν ευέλικτη, θα μπαίνουν σε καραντίνα για ένα διάστημα, θα υποβάλλονται σε μοριακό τεστ και μετά θα βγαίνουν στα χωράφια. Οι παραγωγοί το δέχονται, θα δούμε σε ποιο χρόνο θα συμφωνήσει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων αλλά χρειάζεται και συμφωνία με την Αλβανία για αποτελεσματικούς ελέγχους στα σύνορα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.