Γ. Κεφαλογιάννης: «Ούτε με χάρτες του ράλι Ακρόπολης δεν θα μπορεί κάποιος να πάει στην περιφέρεια το Πάσχα»

Γ. Κεφαλογιάννης: «Ούτε με χάρτες του ράλι Ακρόπολης δεν θα μπορεί κάποιος να πάει στην περιφέρεια το Πάσχα»

Ξεκάθαρος ήταν ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης, κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής συνέντευξης. «Θα είναι τόσοι πολλοί οι έλεγχοι που κανείς δεν θα μπορεί με έναν πονηρό τρόπο να ξεφύγει για να πάει στην περιφέρεια», υποστήριξε.

Αναφορικά με κατηγορίες επαγγγελματων που βρίσκονται εκτός των ευεργετικών μέτρων, ο κ. Κεφαλογιάννης τόνισε ότι «εμείς ως υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σε συνεργασία με τους αρμόδιους συναδέλφους μας στα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης προσπαθήσαμε πολλοί εργαζόμενοι στους κλάδους μεταφορών, αν όχι οι περισσότεροι να έχουν ήδη ενταχθεί στις ευεργετικές ρυθμίσεις που έχουν ανακοινωθεί από την κυβέρνηση».

«Προφανώς υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις όπου υπάρχουν είτε εξαιρέσεις είτε δεν υπάρχει μέριμνα μέχρι τώρα αυτό που μπορώ να πω είναι ότι εφόσον η συγκεκριμένη κρίση συνεχίσει και εκείνες οι κατηγορίες να μπορούν να ενταχθούν σε αυτές τις ευεργετικές ρυθμίσεις», σημείωσε επιπρόσθετα ο ίδιος.

Ερωτηθείς για τους πολίτες που θα προσπαθήσουν να φύγουν εκτός της περιφέρειάς τους για τον εορτασμό του Πάσχα, ο κ. Κεφαλογιάννης υπογράμμισε ότι «οι ανακοινώσεις που έγιναν ήταν απόλυτα σαφείς, όποιος επιχειρήσει να σπάσει τα περιοριστικά μέτρα το επόμενο διάστημα στην ουσία θα βρει εντατικούς ελέγχους μπροστά του, θα βρει πρόστιμα τα οποία έχουν διπλασιαστεί σε κάποιες περιπτώσεις».

«Ακόμα και να βγάλει κανείς χάρτες από το ράλι Ακρόπολις δεν νομίζω ότι θα μπορεί να βρει δρόμο προκειμένου να πάει στην περιφέρεια», τόνισε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για την ενδεχόμενη φετινή τουριστική σεζόν, ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων δήλωσε: «Χθες έγινε μια τηλεδιάσκεψη στο μέγαρο Μαξίμου με τους φορείς του τουρισμού υπό τον πρωθυπουργό, υπάρχει πρόβλεψη ότι ενδεχομένως ότι με το αισιόδοξο σενάριο πράγματι να έχουμε και ένα μέρος της φετινής τουριστικής σεζόν η οποία θα διασωθεί και για αυτό και εμείς επεξεργαζόμαστε διάφορα σχέδια τι θα γίνει στις πύλες εισόδου μας. Το 85 με 90% του εισερχόμενου τουρισμού είναι μέσω των αεροδρομίων άρα εκεί θα πέσει το μεγάλο βάρος μας, από εκεί και πέρα τα μέτρα τα οποία εμείς επεξεργαζόμαστε είναι σε απόλυτη συνεργασία και καθοδήγηση με τον ΕΟΔΥ και τους αρμοδίους. Κανείς μας δεν ενεργεί από μόνος του, είτε αφορά την κυβέρνηση είτε αφορά τους πολίτες, όλοι πρέπει να ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών και νομίζω ότι αυτό είναι ίσως και το μυστικό της συγκριτικής επιτυχίας της χώρας μας σε σχέση με άλλες χώρες».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.