Φαρσοκωμωδία: Μετά τον Α.Σκέρτσο και «ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Γ.Στόλτενμπεργκ εξέφρασε προσωπικές θέσεις για τη Λιβύη»!

Φαρσοκωμωδία: Μετά τον Α.Σκέρτσο και «ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Γ.Στόλτενμπεργκ εξέφρασε προσωπικές θέσεις για τη Λιβύη»!

Διαστάσεις «επιδημίας» αποκτά η κυβερνητική θέση, «εξέφρασε τις προσωπικές του απόψεις», για όποιον εκθέτει την κυβέρνηση και τον Κ.Μητσοτάκη ανεπανόρθωτα και «κρεμάει» την Ελλάδα όπως (μετά τον Σκέρτσο) ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Γ.Στόλτενμπεργκ, ο οποίος χθες δήλωσε πως «το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο να δώσει την υποστήριξή του στην κυβέρνηση της Τρίπολης».

Σύμφωνα με την σημερινή απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης, ο ΓΓ του ΝΑΤΟ δεν εκφράζει… το ΝΑΤΟ, ενώ οι δηλώσεις του «παρερμηνεύτηκαν» παρόλο που μετά από λίγο δήλωσε ακριβώς τα ίδια!

Συγκεκριμένα ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ σε χθεσινή συνέντευξή του σε ιταλική εφημερίδα δήλωσε:

«Στη Λιβύη υπάρχει εμπάργκο όπλων που πρέπει να τηρείται από όλες τις πλευρές»,

«Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να βάλουμε στο ίδιο επίπεδο τις δυνάμεις με επικεφαλής τον [Khalifa] Haftar και την κυβέρνηση του Fayez al-Sarraj, τη μόνη που αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ», τόνισε.

«Για το λόγο αυτό, το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο να δώσει την υποστήριξή του στην κυβέρνηση της Τρίπολης», είπε.

Ο εκπρόσωπος του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Γεννηματάς, απάντησε σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου για την αναφορά του ΓΓ του ΝΑΤΟ Γ. Στόλτενμπεργκ στη Λιβύη, πως ο ΓΓ Γραμματέας του ΝΑΤΟ δεν εκφράζει… το ΝΑΤΟ.

«Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ δεσμεύεται απόλυτα από τις κοινές θέσεις της Συμμαχίας, οι οποίες ως γνωστόν υιοθετούνται με ομοφωνία.

Το περιεχόμενο της πρόσφατης συνέντευξής του σε ιταλική εφημερίδα, όπως αυτό αποτυπώθηκε, προφανώς δεν εκφράζει τις θέσεις της Συμμαχίας.

Η Ελλάδα έχει ήδη προβεί στις απαραίτητες επισημάνσεις μέσω της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της στο ΝΑΤΟ και έχει λάβει διαβεβαιώσεις ότι οι συγκεκριμένες δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα δεν απεδόθησαν ορθώς».

Βέβαια η δικαιολογία για «μη σωστή απόδοση των δηλώσεών του», δεν ισχύει, καθώς ο Γενς Στόλτενμπεργκ λίγο αργότερα είχε συνομιλία με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όπου επανέλαβε ακριβώς τα ίδια!

Συγκεκριμένα η επίσημη ανακοίνωση του ΝΑΤΟ μετά τη συνομιλία αναφέρει: «Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ δήλωσε πως το ΝΑΤΟ είναι διατεθειμένο να βοηθήσει τη Λιβύη στον τομέα της ανάπτυξης θεσμών άμυνας και ασφάλειας, ανταποκρινόμενη στο αίτημα του Πρωθυπουργού της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας να βοηθήσει το GNA να ενισχύσει τα θεσμικά του όργανα ασφαλείας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μήπως και εκεί ο Γενς Στόλτενμπεργκ εξέφρασε τις προσωπικές του απόψεις ή αυτές δεν αποδόθηκαν σωστά από την επίσημη ανακοίνωση του ΝΑΤΟ;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.