Α.Γεωργιάδης για τουρισμό: «Από 1η Ιουλίου κοιτάμε να είμαστε πανέτοιμοι κι όπως πρέπει»

Α.Γεωργιάδης για τουρισμό: «Από 1η Ιουλίου κοιτάμε να είμαστε πανέτοιμοι κι όπως πρέπει»

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, εν όψει της σημερινής εξαγγελίας των νέων μέτρων κατά του κορωνοϊού από την κυβέρνηση, μίλησε σχετικά με το τι πρόκειται να ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό, αλλά και για τα ζητήματα που αφορούν στον τουρισμό, στην στήριξη των επιχειρήσεων αλλά και στην οικονομία της χώρας, μεταξύ άλλων.

Ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί «στην εξειδίκευση των μέτρων για εστίαση, τουρισμό, ρευστότητα στην οικονομία και την επανεκκίνησή της. Οπως πήγαμε καλά στο υγειονομικό, να πάμε καλά και στο οικονομικό σκέλος. Είναι πιο δύσκολο γιατί η Ελλάδα έχει μεγάλες διαρθρωτικές αδυναμίες.

​Μεγάλη μερίδα του τουρισμού, μεγάλη η μερίδα της εστίασης, υψηλό δημόσιο χρέος, κάνουν πιο δύσκολη την ανάκαμψη της οικονομίας. Παλεύουμε για να έχουμε το καλό σενάριο μιας μονοψήφιας ύφεσης κι όχι διψήφιας. Θα δούμε…» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Για τον τουρισμό είπε ότι «Από 1η Ιουλίου κοιτάμε να είμαστε πανέτοιμοι κι όπως πρέπει. Αρχίζουμε όμως από τον Ιούνιο για να κερδίσουμε μια χαμένη χρονιά. Μπαίνουμε προοδευτικά σε μια κανονικότητα».

​Για τις επιχειρήσεις, που είναι κλειστές με κρατική εντολή ξεκαθάρισε ότι «θα συνεχίσουν να λαμβάνουν το βοήθημα».

Σήμερα στις 12:00 ξεκινά η ηλεκτρονική πλατφόρμα ΤΕΠΙΧ 2. Θα μείνει για πέντε μέρες ανοιχτή. Αποφορτίσαμε το σύστημα και βρήκαμε επιπλέον χρήματα, πήγαμε τα διαθέσιμα από 1,3 δισ.€ σε λίγο πάνω από 2 δισ.€ τα δάνεια.

​Φτιάχνουμε ένα παρατηρητήριο ρευστότητας για τον ρυθμό εκταμίευσης των εργαλείων που δίνονται από τις τράπεζες στις επιχειρήσεις. Στο εγγυοδοτικό ταμείο των 7 δισ.€ έχουμε συμπεριλάβει και τις μεγάλες επιχειρήσεις. Δύο δισ.€ θα δοθούν για τις μεγάλες και 5 δισ.€ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος για την προανακριτική της Novartis και τη νέα θύελλα που ξεσηκώθηκε χθες στη Βουλή αρκέστηκε να πει ότι «στήθηκε το μεγαλύτερο παραδικαστικό κύκλωμα της νεότερης ιστορίας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.