Υφ.Τουρισμού – Μ.Κόνσολας: «Είμαστε πανέτοιμοι υγειονομικά για να ξεκινήσει και πάλι ο Τουρισμός» (βίντεο)

Υφ.Τουρισμού – Μ.Κόνσολας: «Είμαστε πανέτοιμοι υγειονομικά για να ξεκινήσει και πάλι ο Τουρισμός» (βίντεο)

Ο Υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή, εξέφρασε την ετοιμότητα της κυβέρνησης για την επανεκκίνηση του τουρισμού.

«Είμαστε πανέτοιμοι υγειονομικά για να ξεκινήσει και πάλι ο Τουρισμός. Η χώρα ελπίζει» τόνισε μία ημέρα μετά την παρουσίαση των κυβερνητικών σχεδίων.

Υπενθυμίζεται ότι η εκκίνηση του τουριστικού κλάδου θα δοθεί στις 25 Μαΐου με την ελεύθερη πλεύση των σκαφών αναψυχής.

Όσον αφορά τις αεροπορικές πτήσεις εξωτερικού, οι οποίες αναμένεται να ξεκινήσουν στις 15 Ιουνίου, ο κ. Κόνσολας ξεκαθάρισε ότι αυτό θα γίνει, μόνο εφόσον η καμπύλη της πανδημίας παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο κρουσμάτων σε τουριστικούς προορισμούς, παρέπεμψε στο ειδικό σχέδιο για τη διαχείριση ύποπτων περιστατικών, το οποίο εκπονήθηκε σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση παρουσίασε την Τετάρτη όλο το σχέδιο για την επανεκκίνηση της τουριστικής βιομηχανίας, το οποίο προβλέπει τις εξής ημερομηνίες σταθμούς:

25 Μαΐου: Επανέναρξη της δραστηριότητας των σκαφών αναψυχής

29 Μαΐου: Λειτουργία κάμπινγκ και ξενοδοχείων 12μηνης διάρκειας

15 Ιουνίου: Λειτουργία εποχικών ξενοδοχείων και καταλυμάτων

15 Ιουνίου: Επανέναρξη των πτήσεων εξωτερικού από συγκεκριμένες χώρες και αποκλειστικά προς το αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελ. Βενιζέλος»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

1 Ιουλίου: Απελευθέρωση όλων των πτήσεων εξωτερικού –με ορισμένες εξαιρέσεις– προς όλα τα αεροδρόμια της Ελλάδας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.