Ν. Χαρδαλιάς: «Τα σύνορα δεν ανοίγουν για όλους – Θα εξαιρεθούν οι χώρες με βαρύ επιδημιολογικό φορτίο»

Ν. Χαρδαλιάς: «Τα σύνορα δεν ανοίγουν για όλους – Θα εξαιρεθούν οι χώρες με βαρύ επιδημιολογικό φορτίο»

Η κυβέρνηση την Τετάρτη ανακοίνωσε το σχέδιο για την άρση του lockdown στον Τουρισμό και μια από τις βασικές πτυχές του είναι το γεγονός ότι η χώρα μας θα υποδεχθεί φέτος επισκέπτες, χωρίς να υποβάλλονται σε τεστ ή να μπαίνουν σε 14ημερη καραντίνα.

Ο υφυπουργός επισήμανε ότι θα εξαιρεθούν ταξιδιώτες από χώρες με βαρύ επιδημιολογικό φορτίο του κορωνοϊού. Ο κατάλογος των χωρών που δεν θα μπορούν να αποστείλουν τουρίστες θα ανακοινωθεί σύντομα. Μάλιστα, σε μετέπειτα ερώτηση δημοσιογράφου, ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε χαρακτηριστικά: «Δεν είπαμε ποτέ ότι 1η Ιουλίου θα ανοίξουμε σε όλους».

Ανάλογα με τις επιδημιολογικές εξελίξεις στις ξένες χώρες, μέσω του παρατηρητηρίου που υπάρχει στη χώρα μας, η κυβέρνηση θα προχωρά και σε αντίστοιχες κινήσεις όσον αφορά στην υποδοχή επισκεπτών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και διακομιδές αν καταστεί αναγκαίο
Μάλιστα, θα προβλέπεται και η διακομιδή ασθενούς αν χρειαστεί, με βάση το σχέδιο που έχει ήδη εκπονηθεί το προηγούμενο διάστημα σε περίπτωση κρούσματος σε κατοίκους νησιών. Στόχος είναι ο χρόνος μεταφοράς ασθενών σε μεγαλύτερες δομές υγείας να είναι μικρότερος των δύο ωρών. Για αυτόν τον λόγο, αναβαθμίζονται και οι δομές υγείας στην ηπειρωτική Ελλάδα. Για τα μικρά νησιά έχει προβλεφθεί ενίσχυση των υπαρχουσών δομών υγείας, επιπλέον κλίνες και δομές για τεστ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.