Υπουργός Ναυτιλίας: «Τα πλοία θα ξεκινήσουν με πληρότητα 50% αλλά στη συνέχεια θα αυξηθεί»

Υπουργός Ναυτιλίας: «Τα πλοία θα ξεκινήσουν με πληρότητα 50% αλλά στη συνέχεια θα αυξηθεί»

«Ξεκινάμε με ένα υγειονομικό πρωτόκολλο 50% και «τα επιδημιολογικά δεδομένα, τα οποία βαίνουν προς το καλύτερο, θα αξιολογούνται στην πορεία» ανέφερε ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Ειδικότερα, «δεν πρόκειται να πάμε με ένα πρωτόκολλο 50% καθ’ όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου» εξήγησε ο κ. Πλακιωτάκης και πρόσθεσε πως «τα πρωτόκολλα με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα θα αναθεωρούνται», κάνοντας λόγο για σταδιακή αύξηση της πληρότητας των πλοίων στις ακτοπλοϊκές μεταφορές στη διάρκεια του καλοκαιριού.

Σε όλα τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, «η μάσκα είναι υποχρεωτική» υπενθύμισε ο υπουργός Ναυτιλίας, ενώ υπενθύμισε ότι θα υπάρχουν ειδικοί χώροι στα πλοία και στην περίπτωση ειδικού κρούσματος, θα απομονώνεται ο επιβάτης. Ως προς τη λήψη μέτρων προστασίας σε σχέση με το τουριστικό ρεύμα προς την Ελλάδα, «ό,τι ισχύει για εμάς θα ισχύει και για τους τουρίστες» τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης και επισήμανε πως ο ΕΟΔΥ έχει ήδη εκδώσει στα αγγλικά τις σχετικές οδηγίες.

Επιπλέον, στη λήψη μέτρων προστασίας και για τη δημόσια υγειά των κατοίκων των νησιών έκανε λόγο ο υπουργός, υπενθυμίζοντας πως στα περισσότερα νησιά μας είχαμε μηδενικά κρούσματα.

Αναφορικά με τις επιπτώσεις της πανδημίας στην ακτοπλοϊκή κίνηση, «είναι γεγονός ότι τους προηγούμενους 2 μήνες η τουριστική κίνηση είχε πέσει 90%» τόνισε ο Υπουργός, προαναγγέλλοντας παράλληλα πως στις αρχές Ιουνίου «θα καταθέσουμε ειδική πρόταση στην ΕΕ για μείωση στους ακτοπλοϊκούς φόρους».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Με δεδομένο ότι το τρίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου – Σεπτεμβρίου οι ακτοπλοϊκές εταιρίες καλύπτουν το 60% του τζίρου τους, όλοι μας ευελπιστούμε να μην χαθεί η χρονιά» δήλωσε ο κ. Πλακιωτάκης. Τέλος, αναφορικά με το ενδεχόμενο αύξησης των εισιτηρίων, «θέλω να πιστεύω ότι οι ακτοπλοϊκές εταιρίες θα επιδείξουν την μέγιστη δυνατή κοινωνική υπευθυνότητα», κατέληξε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.