Γ.Γεραπετρίτης υπέρ «εν κρυπτώ» διπλωματίας για Έβρο: «Όχι σε δημόσιο διάλογο για τέτοια θέματα»

Γ.Γεραπετρίτης υπέρ «εν κρυπτώ» διπλωματίας για Έβρο: «Όχι σε δημόσιο διάλογο για τέτοια θέματα»

O υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, αναφερόμενος στην πολιτική αντιπαράθεση κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για την κατάληψη από Τούρκους ελληνικού εδάφους στον Έβρο τάχθηκε υπέρ των «εν κρυπτώ» διπλωματικών διευθετήσεων καθώς δήλωσε πως «δεν μπορούν να γίνονται σε επίπεδο δημοσίου διαλόγου».

«τα εθνικά ζητήματα και ιδίως αυτά που έχουν να κάνουν με την κυριαρχία, όπως αυτό των ελληνικών εδαφών, θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με σύνεση και σοβαρότητα, δεν μπορούν να γίνονται σε επίπεδο δημοσίου διαλόγου και ανακοινώσεων Τύπου.

Θα υπάρξει, προφανώς, ενημέρωση εκ μέρους του υπουργείου Εξωτερικών σε όλα τα κόμματα για να έχουν εικόνα των πραγμάτων, ούτως ή άλλως υπάρχει τακτική, περιοδική ενημέρωση του υπουργού Εξωτερικών προς τους εκπροσώπους των κομμάτων. Βασική μας πολιτική», τόνισε με έμφαση, «είναι: καμία εθνική υπαναχώρηση, απόλυτο σθένος σε οποιαδήποτε πρόκληση, αλλά και καταλλαγή όταν αυτό επιβάλλουν οι συνθήκες. Θα πράξουμε το χρέος μας χωρίς καμία απολύτως εθνική υστέρηση».

«Η μεγάλη μας ανησυχία είναι η αγορά εργασίας» επισήμανε σε άλλο σημείο ο υπουργός Επικρατείας, παραδεχόμενος ότι υπάρχει αύξηση του αριθμού των ανέργων, η οποία ωστόσο δεν οφείλεται σε απολύσεις, αλλά σε μη προσλήψεις, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Δεν ξέρουμε αν το πλέγμα προστασίας είναι επαρκές» υπογράμμισε, τονίζοντας ότι αυτό θα φανεί στην πορεία, ενώ σημείωσε ότι το επόμενο τετράμηνο θα εφαρμοστεί ένα πρόγραμμα-«γέφυρα», προκειμένου η χώρα να επιστρέψει το 2021 σε ρυθμούς ανάκαμψης και ανάπτυξης.

Μας ενδιαφέρει να κρατήσουμε όρθια την ελληνική κοινωνία, τόνισε σε άλλο σημείο ο κ. Γεραπετρίτης, υπογραμμίζοντας ότι το βάρος της κρίσης θα το επωμιστούν εξίσου εργαζόμενοι και επιχειρήσεις, αλλά και το Δημόσιο και οι ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι αντιδρούν στα μέτρα της κυβέρνησης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Για μας είναι ιδιαίτερα κρίσιμο να μην βρεθούμε σε νέες συνθήκες δημοσιονομικής έξαρσης» τόνισε επίσης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.