ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Σ.Ζαχαράκη: «Πολύτιμες οι ώρες των παιδιών του δημοτικού με τους δασκάλους τους – Η ύλη θα καλυφθεί τον Σεπτέμβριο»

Σ.Ζαχαράκη: «Πολύτιμες οι ώρες των παιδιών του δημοτικού με τους δασκάλους τους – Η ύλη θα καλυφθεί τον Σεπτέμβριο»

Η Υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής της συνέντευξης, χαρακτήρισε ως «πολύτιμες» τις ώρες που θα περάσουν τα παιδιά του δημοτικού με τους δασκάλους και τις δασκάλες μέχρι τις 26 Ιουνίου οπότε και θα μείνουν ανοιχτά τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Η κυρία Ζαχαράκη έκανε λόγο για «βίαιη αλλαγή από τη ρουτίνα» των παιδιών των Δημοτικών σχολείων προσθέτοντας ότι «με σημαντικές δυσκολίες καταφέραμε να συνεχίσουμε το μαθησιακό κομμάτι με την τηλεκπαίδευση, αρκετά παιδιά όμως δεν το κατάφεραν και είναι υποχρέωση του κράτους να βοηθήσει αυτά τα παιδιά».

Η υφυπουργός Παιδείας επανέλαβε ότι η κάλυψη της ύλης «θα γίνει και τον Σεπτέμβριο γι’ αυτό έχω πει στα παιδιά να κρατήσουν τα φετινά βιβλία».

Μιλώντας για τους λόγους που οδήγησαν στο άνοιγμα των δημοτικών σχολείων από την 1η Ιουνίου η Σοφία Ζαχαράκη επισήμανε ότι «για την Α΄ Δημοτικού είναι σημαντικό να πιάσει το κομμάτι της γραφής και για την ΣΤ΄ Δημοτικού έχει το σημαντικό της μετάβασης στο Γυμνάσιο».

Όσον αφορά την εφαρμογή των κανόνων προστασίας από τον κορωνοϊό η υφυπουργός Παιδείας σημείωσε ότι «τα παιδιά θα επαναλάβουν και θα εμπεδώσουν κανόνες όπως πώς να καθαρίζουν τα χέρια τους. Προφανώς τα μικρότερα παιδιά έχουν μάθει να λειτουργούν ως ομάδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

​Οι ειδικοί επιστήμονες μας επισήμαναν την έννοια της ομάδας που δεν συγχρωτίζεται με άλλες ομάδες. Γι’ αυτό είναι σημαντικός ο ρόλος του δασκάλου. Στα μεγαλύτερα παιδιά η τήρηση των κανόνων υγιεινής τηρείται μέσα στο σχολείο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.