Κ.Μητσοτάκης: «Μέχρι τις 15 Ιουνίου θα έχουν ανοίξει τα χερσαία σύνορα για τους τουρίστες»

Κ.Μητσοτάκης: «Μέχρι τις 15 Ιουνίου θα έχουν ανοίξει τα χερσαία σύνορα για τους τουρίστες»

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη θα ανοίξουν τα χερσαία σύνορα μέχρι τις 15 Ιουνίου, για τους τουρίστες που επιθυμούν να κάνουν οδικό τουρισμό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα εργαστεί για να διασωθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος της τουριστικής σεζόν σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες.

Τη δέσμευση αυτή ανέλαβε στη διάρκεια των συναντήσεων με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Ο περιφερειάρχης και ο δήμαρχος τόνισαν τη μεγάλη σημασία του οδικού τουρισμού για τη Θεσσαλονίκη και ευρύτερα τη Μακεδονία και ο κ. Τζιτζικώστας είπε ότι 10.000.000 τουρίστες φτάνουν οδικώς.

Νωρίτερα, απέκλεισε το ενδεχόμενο να ανοίξουν νωρίτερα καταλύματα, λόγω του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος, ο Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας στο Open TV, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να ανοίξει νωρίτερα από την προαναγγελθείσα ημερομηνία τα πρώτα εποχιακά καταλύματα. «Οχι, δεν θα το κάνουμε», ήταν η ξεκάθαρη απάντηση σε ερώτηση αναφορικά με το ενδεχόμενο να ανοίξουν εποχικά καταλύματα για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να διαταραχθεί η ομαλή πορεία προς την κανονικότητα που φαίνεται να επανέρχεται, λόγω των μειωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού.

Παράλληλα, σχολιάζοντας τις χθεσινές ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση υπόσχεται «ένα σωρό χρήματα, από το πουθενά χωρίς να λέει πώς αυτά θα διοχετευθούν στην ελληνική αγορά χωρίς περιπέτειες».

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η πρόταση για μείωση του ΦΠΑ στο 6% στην εστίαση είναι θετική και σημείωσε ότι πρέπει να εξεταστούν οι επιπτώσεις της. Κατηγόρησε, όμως τον ΣΥΡΙΖΑ ότι όταν ήταν στην αντιπολίτευση αύξηση το ΦΠΑ στην εστίαση.

Μιλώντας για τις τον τουρισμό, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι η προσπάθεια είναι να μην είναι μια χαμένη χρονιά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ο τουρισμός έχει ιδιαίτερο εργασιακό καθεστώς. Το βασικό ζητούμενο μέχρι το τέλος του μήνα είναι να πειστούν οι ιδιοκτήτες καταλυμάτων και καφέ, εστιατορίων κτλ. να ανοίξουν. Είναι προς το συμφέρον τους» είπε ο κ. Πέτσας κι εξέφρασε την πεποίθηση της κυβέρνησης ότι «δεν θα είναι χαμένη η χρονιά».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.