ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Κ. Τσιάρας: Αυτά είναι τα ονόματα των υποψηφίων για τη θέση του προέδρου σε ΣτΕ και Άρειο Πάγο

Κ. Τσιάρας: Αυτά είναι τα ονόματα των υποψηφίων για τη θέση του προέδρου σε ΣτΕ και Άρειο Πάγο

Τα ονόματα των υποψηφίων για τις θέσεις του προέδρου στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) και του Αρείου Πάγου, ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, κατά τη διάρκεια του σημερινού υπουργικού συμβουλίου.

Ενώ κατέθεσε και τα ονόματα 14 αρεοπαγιτών για την κάλυψη κενών θέσεων των αντιπροέδρων που θα δημιουργηθούν με την εκπνοή του ερχόμενου Ιουνίου.

Την 30ή Ιουνίου 2020 αποχωρούν, λόγω συνταξιοδότησης, ο πρόεδρος του ΣτΕ, Αθανάσιος Ράντος και ο πρόεδρος του ΑΠ, Ιωσήφ Τσαλαγανίδης.

Σήμερα, ο κ. Τσιάρας, τηρώντας την επετηρίδα, κατέθεσε τα ονόματα 6 αντιπροέδρων του ΣτΕ και 6 αντιπροέδρων του Α.Π., οι οποίοι έχουν τα τυπικά προσόντα να επιλεγούν για τις θέσεις των προέδρων των δυο ανώτατων δικαστηρίων.

Ως προς το ΣτΕ, τη θέση του προέδρου διεκδικούν οι αντιπρόεδροι: Μαίρη Σαρπ, Μαρία Καραμανώφ, Ιωάννης Γράβαρης, Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου, Δημήτριος Σκαλτσούνης και Μιχαήλ Πικραμένος

Στον Άρειο Πάγο διεκδικούν τη θέση του προέδρου μόνον γυναίκες αντιπρόεδροι: Αγγελική Αλειφεροπούλου, Ειρήνη Καλού, Δήμητρα Κοκοτίνη, Ασπασία Μαγιάκου, Αλτάνα Κοκκοβού και Αβροκόμη Θούα.

Για τις 5 θέσεις των αντιπροέδρων του ΑΠ που θα κενωθούν (οι θέσεις που θα κενωθούν είναι 4, αλλά λόγω της συνταξιοδότησης του κ. Τσαλαγανίδη, θέση η οποία θα καλυφθεί από αντιπρόεδρο του ΑΠ, οι κενούμενες θέσεις αντιπροέδρων θα είναι 5), οι υποψήφιοι αρεοπαγίτες είναι οι: Αρτεμισία Παναγιώτου, Διονυσία Μπιτζούνη, Γεώργιος Χοϊμές, Μαρία Νικολακέα, Γεώργιος Παπαηλιάδης, Κωστούλα Φλουρή-Χαλεβίδου, Παρασκευή Καλαϊτζή, Ναυσικά Φράγκου, Μιλτιάδης Χατζηγεωργίου, Μαρία Τζανακάκη-Σαραντάκη, Νικόλαος Πιπιλίγκας, Γεώργιος Αποστολάκης, Αρετή Παπαδιά και Μαρία Γεωργίου.

Το επόμενο στάδιο είναι να συγκληθεί η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής η οποία θα ακροαστεί όλους τους υποψηφίους και θα καταλήξει στους επικρατέστερους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, ο υπουργός Δικαιοσύνης θα κάνει τη δική του πρόταση για την επιλογή των προσώπων στο υπουργικό συμβούλιο, το οποίο θα έχει τον τελικό λόγο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.