Γ. Γεραπετρίτης: «Η λογική των επιδομάτων οδηγεί σε τεράστιο ηθικό κίνδυνο»

Γ. Γεραπετρίτης: «Η λογική των επιδομάτων οδηγεί σε τεράστιο ηθικό κίνδυνο»

Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ο υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι η κυβέρνηση θα απαντήσει στις ανησυχίες για ενδεχόμενη κατασπατάληση των κοινοτικών πόρων που θα λάβει η Ελλάδα, μέσω διαφάνειας.

Επίσης, αναφερόμενος στους τομείς στους οποίους θα διατεθούν κυρίως τα προγράμματα αυτά, τόνισε: «Βαδίζουμε προς το 2021, το συμβολικό αυτό έτος, με ένα πρόγραμμα που θα φέρει μια νέα Ελλάδα». Επικριτικός, την ίδια στιγμή, για την αξιωματική αντιπολίτευση, ο κ. Γεραπετρίτης την κατηγόρησε για έλλειμμα αξιοπιστίας.

Γεραπετρίτης: Μεγάλο κομμάτι των προγραμμάτων θα πάει κατευθείαν στους πληττόμενους
Στις ανησυχίες για κατασπατάληση των κοινοτικών προγραμμάτων, ο Γ. Γεραπετρίτης έκανε λόγο για «πολύ υψηλό επίπεδο λογοδοσίας, που φάνηκε και κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης», με την πρόσθετη δέσμευση ότι «εκ μέρους της ελληνικής Πολιτείας θα υπάρξει απόλυτη διαφάνεια, απόλυτος σεβασμός στα χρήματα που θα εισρεύσουν και εμείς θα λογοδοτούμε καθημερινά. Τα 32 δισ. που θα δοθούν σε βάθος χρόνου, δεν δίδονται για να τα χρησιμοποιήσουμε κατά το δοκούν. Οι πρακτικές που είχαμε δει κατά το παρελθόν, ήταν λίγο… κουτοπόνηρες, τις οποίες ούτε η Ευρώπη τις ανέχεται ούτε εμείς οι ίδιοι δεν μπορούμε πλέον καθόλου να τις παρακολουθήσουμε».

Μεγάλο κομμάτι των κοινοτικών προγραμμάτων θα πάει κατευθείαν σε πληττόμενους κλάδους και την ενίσχυσης της δημόσιας υγείας, ενώ ένας δεύτερος πυλώνας θα αφορά την πράσινη ανάπτυξη και τον ψηφιακό μετασχηματισμό, πρόσθεσε.

Γεραπετρίτης: Επικίνδυνη η λογική των επιδομάτων

«Η λογική των επιδομάτων που οδηγεί σε έναν τεράστιο ηθικό κίνδυνο, τον οποίο γνωρίσαμε τη δεκαετία του ’80, δηλαδή να μάθουμε να ζούμε επιδοματικά, αντί να παράγουμε, δεν πρόκειται να επαναληφθεί», τόνισε με έμφαση διαβεβαιώνοντας, «εμείς θα κάνουμε όλους του αναγκαίους διαρθρωτικούς μετασχηματισμούς του ελληνικού κράτους και της αγοράς. Θα έχουμε ένα πολύ δυναμικό ξεκίνημα της ελληνικής οικονομίας που ελπίζουμε ότι θα έρθει πριν από την ολοκλήρωση του τρέχοντος έτους».

Δοκιμάστηκαν τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ
Σε ερώτηση για την κριτική και τις προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απάντησε πως «δεν πρόκειται ποτέ -και σας διαβεβαιώνω για αυτό- να παρασυρθούμε σε αυτήν την αλόγιστη πλειοδοσία. Τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ έχουν δοκιμαστεί, ο ελληνικός λαός δεν έχει εμπιστοσύνη στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε την οικονομία ο ΣΥΡΙΖΑ. Άρα, υπάρχει έλλειμμα αξιοπιστίας απέναντι στην αξιωματική αντιπολίτευση», υποστήριξε αντιτείνοντας ότι «εμείς δεν πρόκειται ποτέ να διακινδυνεύσουμε να μπει η χώρα σε νέες περιπέτειες, θα διατηρούμε πάντοτε με ασφαλή αποθεματικά τον αναγκαίο δημοσιονομικό χώρο».

Για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ειδικότερα, το πρόγραμμα που, όπως ανέφερε, «αναγκάσθηκε να τροποποιήσει δύο εβδομάδες μετά την αναγγελία (σ.σ. ο Αλέξης Τσίπρας) […] εικάζω πως θα έχουμε και σίκουελ στο πρόγραμμα, στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτε άλλο από την αποτύπωση της βασικής μας θέσης αλλά με σοβαρά οικονομικά σφάλματα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για το κυβερνητικό σχέδιο δε, ο Γ. Γεραπετρίτης δήλωσε: «Θα στηρίξουμε την ελληνική κοινωνία, θα στηρίξουμε την αγορά, με ό,τι χρειαστεί για μια πλήρη επανεκκίνηση. Είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι, αν δεν έχουμε κάτι εξαιρετικά στραβό, το 2021 θα είναι μια χρονιά πολύ μεγάλης ανάπτυξης για την Ελλάδα. Οι πολίτες να νιώθουν ασφάλεια και να διατηρήσουν το κλίμα αυτοπεποίθησης το οποίο προέκυψε μέσα από αυτή την κρίση».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.