Σ. Πέτσας: «Δεν πρέπει να αναπαράγουμε την τουρκική προπαγάνδα»

Σ. Πέτσας: «Δεν πρέπει να αναπαράγουμε την τουρκική προπαγάνδα»

Τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης σχετικά με τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, σχολίασε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

«Όταν χρησιμοποιούνται διάφορες εκφράσεις για την εξωτερική πολιτική, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Δεν πρέπει να αναπαράγουμε την τουρκική προπαγάνδα» τόνισε μιλώντας σήμερα σε τηλεοπτικό σταθμό.

Ο κ.Πέτσας σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι αυτή τη στιγμή στην πιο ισχυρή θέση υπογραμμίζοντας πως αυτό αποδείχθηκε και στο τέλος του Φεβρουαρίου, αρχές Μαρτίου, στον Έβρο.

«Αλλά αποδεικνύεται και καθημερινά με την υπεύθυνη στάση μας σε όλα τα διεθνή fora. Έχουν αποδοκιμαστεί οι τουρκικές προκλητικές ενέργειες και στην Ανατολική Μεσόγειο και στην κυπριακή ΑΟΖ. Έχουν αποδοκιμαστεί τα άκυρα μνημόνια που έχει υπογράψει η Τουρκία με την κυβέρνηση της Λιβύης», συμπλήρωσε.

Αναφερθείς στις τουρκικές ενέργειες ο κ.Πέτσας είπε ότι είναι άλλο πράγμα να είναι κανείς προκλητικός και άλλο να είναι ισχυρός.

«Εμείς κάνουμε ό,τι πρέπει για να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Έχουμε ψυχραιμία και υπεύθυνη στάση και αυτό το έχουν δει όλοι οι Έλληνες στην πράξη και όχι στα λόγια», τόνισε.

Χαρακτήρισε «προκλητική» την ανάγνωση του Κορανίου στην Αγία Σοφία και έκανε λόγο για προσβολή ενός μνημείου της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Έχει αποδοκιμαστεί και από τη διεθνή κοινότητα, όχι μόνο από τη δική μας πλευρά, από το υπουργείο Εξωτερικών. Δεν είναι θέμα μόνο για τους Έλληνες και τους Χριστιανούς γενικά. Είναι ζήτημα προσβολής ενός μνημείου παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, που συμβολίζει πολύ-πολύ περισσότερα από μια προπαγανδιστική φιέστα», επισήμανε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.