Ν.Μηταράκης: «Περισσότεροι από 10.000 αλλοδαποί θα βρεθούν από σήμερα εκτός δομών φιλοξενίας»

Ν.Μηταράκης: «Περισσότεροι από 10.000 αλλοδαποί θα βρεθούν από σήμερα εκτός δομών φιλοξενίας»

Την απομάκρυνση πάνω από 10.000 αλλοδαπών από τις δομές φιλοξενίας έκανε γνωστή ο Νότης Μηταράκης.

Μιλώντας στο Mega, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου τόνισε ότι πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης αναφορικά με το μεταναστευτικό είναι η μείωση των ροών, η δεύτερη ο περιορισμός των επιπτώσεων στις τοπικές κοινωνίες και ο διαχωρισμός των δικαιούχων ασύλου από τους οικονομικούς «μετανάστες» και η τρίτη η δημιουργία ασφαλών δομών με ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας.

Μηταράκης: Δεν θα δώσουμε προτεραιότητα στους αλλοδαπούς απ’ ό, τι δίνουμε στους Έλληνες

Όπως τόνισε ο κ. Μηταράκης, σκοπός της κυβέρνησης είναι από τις 72 δομές που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στη χώρα, σε λιγότερο από ένα χρόνο, να έχουν μείνει οι μισές. «Οι 100.000 που φιλοξενούνται αυτή τη στιγμή, μέχρι το Πάσχα του 2021 πρέπει να έχουν αποχωρήσει όλοι», δήλωσε χαρακτηριστικά. Απαντώντας για του πού θα πάνε από σήμερα όσοι αλλοδαποί εξέλθουν από τις δομές, ο υπουργός Μετανάστευσης τόνισε ότι «υπάρχει μεν μια δυσκολία, από την άλλη το ελληνικό δημόσιο δεν μπορεί ισόβια να προσφέρει κατοικία ούτε επιδόματα στους πρόσφυγες και στους μετανάστες». «Δεν μπορούμε να δώσουμε περισσότερη προτεραιότητα στους αλλοδαπούς απ’ ό, τι δίνουμε στους Έλληνες πολίτες», πρόσθεσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σχολιάζοντας τα χθεσινά επεισόδια στην Μαλακάσα και τις αντιδράσεις των πολιτών, ο κ. Μηταράκης τόνισε ότι στην Μαλάκάσα θα γίνει η πρώτη ελεγχόμενη δομή στην Ελλάδα και υπογράμμισε ότι μέσα στις επόμενες βδομάδες θα εγκαταστήσουν σύστημα εισόδου και εξόδου ώστε αυτοί που δεν δικαιούνται άδεια παραμονής να αποχωρήσουν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.