Α.Γεωργιάδης: «Αν όλα πάνε καλά μέσα στον Ιούνιο θα αποκαταστήσουμε τις πτήσεις με όλες τις χώρες»

Α.Γεωργιάδης: «Αν όλα πάνε καλά μέσα στον Ιούνιο θα αποκαταστήσουμε τις πτήσεις με όλες τις χώρες»

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή, δήλωσε πως «η καταναλωτική κίνηση έχει επιστρέψει στα προ του κορωνοϊού επίπεδα», σημειώνοντας πως «επανερχόμαστε σιγά σιγά σε μια κανονικότητα».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε γνωστό ότι υπεγράφη η ΚΥΑ για την κατανάλωση αλκοόλ στις παραλίες, όχι όμως και για τη μουσική.

«Είμαστε πιο μπροστά από το χρονοδιάγραμμα που είχαμε θέσει», σχολίασε για το ρυθμό άρσης των μέτρων, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε πως «κανείς δεν περίμενε ότι θα ανοίξουν όλα τα ξενοδοχεία, αφού αυτό εξαρτάται από το άνοιγμα των πτήσεων».

«Αν όλα πάνε καλά, μέσα στον Ιούνιο θα αποκαταστήσουμε τις πτήσεις με όλες τις χώρες», συμπλήρωσε.

«Όλοι εργαζόμαστε για να πάνε καλά τα πράγματα. Και στην οικονομία πάμε καλύτερα από το αναμενόμενο, ανταποκρίνεται η οικονομία και αυτό φαίνεται στις αξιολογήσεις. Αν διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας, μπροστά μας διαγράφεται μέλλον λαμπρό», δήλωσε σχετικά με την οικονομία μετά το lockdown και επικαλούμενος στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, είπε πως «οι εισπράξεις του ΦΠΑ στο λιανικό εμπόριο έχουν αγγίξει τα σημεία προ κορωνοϊού».

Όσο αφορά στα ελληνοτουρκικά, ο Άδωνις Γεωργιάδης εκτίμησε ότι, «προφανώς δε φτάνει η επίσκεψη των Ευρωπαίων στα σύνορα», εξέφρασε όμως την αισιοδοξία του ότι η χώρα είναι ασφαλής, λόγω του ότι τόσο η παρούσα, όσο «και οι προηγούμενες κυβερνήσεις έχουμε δημιουργήσει σχέσεις με χώρες που μας κάνουν να νιώθουμε ασφαλείς με την Τουρκία». Και τόνισε πως η κυβέρνηση έχει δημιουργήσει και διεθνείς δεσμούς και ξεκάθαρη θέση απέναντι στην Τουρκία.

Όσο αφορά στην τελευταία, ο Υπουργός Ανάπτυξης εκτίμησε πως οι προκλήσεις εκ μέρους της χωρίζονται σε δύο σκέλη.

«Άλλο το δημοσίευμα κι άλλο να πάει στο Αιγαίο και να κάνει έρευνες ή ακόμα περισσότερο και να τρυπήσει. Το πρώτο πιστεύω ότι θα συνεχίσει να το κάνει, το δεύτερο όμως, θα σκεφτεί πολύ πριν το κάνει», είπε σχετικά.

Κληθείς να απαντήσει στο τι σημαίνει η θέση ότι θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προασπίσουμε τα εθνικά μας συμφέροντα, είπε ότι «αν κάποιος εισβάλλει στη χώρα σου, κάνει αυτό που πρέπει».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Αν αμφισβητηθεί η εθνική μας κυριαρχία θα κάνουμε αυτό που πρέπει, γιατί δεν υπάρχει περίπτωση η Ελλάδα να αφήσει να αμφισβητηθεί το έδαφός της», ξεκαθάρισε και εκτίμησε πως «όσο αφορά στην ΑΟΖ, δεν είναι τόσο απλό, θα πρέπει να υπάρξει σύμφωνη γνώμη των γειτόνων κι εμείς πάμε με το διεθνές δίκαιο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.