Κ.Μητσοτάκης: «Όσοι μετέτρεψαν το δικαίωμα στη συνάθροιση σε δικαίωμα ταλαιπωρίας των πολιτών θα μας βρουν απέναντι»

Κ.Μητσοτάκης: «Όσοι μετέτρεψαν το δικαίωμα στη συνάθροιση σε δικαίωμα ταλαιπωρίας των πολιτών θα μας βρουν απέναντι»

Στο ζήτημα των διαδηλώσεων αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή.

«Αν κάποιοι έχουν παρερμηνεύσει το δικαίωμα στην δημόσια συνάθροιση και το έχουν μετατρέψει σε δικαίωμα ταλαιπωρίας των υπόλοιπων πολιτών αυτοί θα μας βρουν απέναντι» είπε ο πρωθυπουργός.

Απευθυνόμενος στην πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής είπε «εσείς κάνετε ό,τι νομίζετε, το νομοσχέδιο αυτό θα ψηφιστεί από την πλειοψηφία. Θα ενσωματώοσυμε προτάσεις που καταθέτετε. Είναι άλλο να καταθέτεις προτάσεις και άλλο να κρύβεσε πίσω από αυτές για να αποφύγεις ευθύνες».

«Εδώ θα αποφασίσουμε με ποιους συντασσόμαστε. Τα δικαιώματα εργαζόμενων και μειοψηφιών είναι απόλυτα καταχυρωμένα. Εμείς αναφερόμαστε στην οριοθέτησή τους. Δεν ανακαλύπτουμε την πυρίτιδα. Η Ελλάδα πρέπει να είναι η μόνη χώρα που δεν έχει κανένα πλαίσιο για την οργάνωση των διαδηλώσεων. Σε όλους αυτούς που λένε όχι και δεν συζητούν τίποτα και θέλουν ανα πάσα στιγμή 50 άτομα να κλείνουν τους δρόμους – δεν μιλάμε για τις μεγάλες διαδηλώσεις – αν κάποιοι έχουν παρερμηνεύσει το δικαίωμα στην δημόσια συνάθροιση και το έχουν μετατρέψει σε δικαίωμα ταλαιπωρίας των υπόλοιπων πολιτών αυτοί θα μας βρουν απέναντι» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Εμείς θα είμαστε εδώ με δημιουργική διάθεση να ενσωματώσουμε προτάσεις όχι όμως στην βάση απονεύρωσης του νομοσχεδίου. Όλοι κρινόμαστε όχι από τα λόγια αλλά από την στάση μας. Ελπίζω να σταθείτε στον δρόμο που χάραξε ο κ. Καμίνης και να κάνετε το σωστό στηρίζοντας την πρωτοβουλία» κατέληξε την αναφορά του στο θέμα ο κ. Μητσοτάκης.

Δεν ξεχνώ ότι ήσασταν υπουργός του κ. Σαμαρά

Σχολιάζοντας το γενικότερο ύφος της Φώφης Γεννηματά στις σημερινές της τοποθετήσεις ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «πρέπει να σας πω ότι παρακολουθώ με ενδιαφέρον την έντονα κριτική διάθεση που έχετε απέναντι στην παράταξή μας αλλά δεν μπορώ να ξεχάσω ότι συνυπήρχαμε ως υπουργοί και ήσασταν υπουργός του κ. Σαμαρά. Τότε δεν τα λέγατε αυτά. Όταν κάνουμε άλματα στο παρελθόν να μην παρακάμπτουμε περιόδους που λόγω ανάγκης συγκυβερνήσαμε. Εσείς στο Υπ Άμυνας εμποδίσατε την μεταρρυθμιστική ατζέντα και την εξυγίανση της αμυντικής βιομηχανίας».

«Σας αντιμετώπισα με υπευθυνότητα και σοβαρότητα που σας αξίζει. Το να ανεβάζεται τα ντεσιμπέλ δεν σας κάνει πιο αξιόπιστους. Η αναφορά μου σε μαγκάλια δεν ήταν προς εσάς. Ήταν προς άλλους και ελπίζω να μην καταλήξατε και εσείς σαν τους άλλους» πρόσθεσε.

Πρώτο μέλημα να προστατεύσουμε τις θέσεις εργασίας

Απαντώντας στην κριτική για το πρόγραμμα Συν-Εργασία ότι ο εργαζόμενους θα χάσει 20% ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε «θα χάσει το 8% για να δουλέψει το μισό χρόνο. Αυτό που κάνουμε έιναι να επιμεριστούμε το βάρος. Πρώτη ευθύνη το κράτος, μετά ο επιχειρηματίας και τελευταίος ο εργαζόμενος. Αν νομίζεται ότι με μαγικό ραβδί θα κρατήσουμε όλα τα εισοδήματα τότε ζείτε σε άλλο πλανήτη».

«Θα σας έλεγα ότι ως προς την προτεραιότητα που δίνουμε είμαστε μπροστά και πάνω σε σχέση με άλλες χώρες. Εγώ δεν είπα ότι η κυβέρνηση έγινε σοσιαλδημοκρατική. Είμαστε κεντροδεξιά κυβέρνηση. Όμως μια κεντροδεξιά φιλελεύθερη κυβέρνηση αντιλαμβάνεται ότι το κράτος πρέπει να είναι παρεμβατικό όταν υπάρχει ανάγκη και καθόλου παρεμβατικό όταν δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν αυτό ενοχλεί όσους υποστηρίζουν ότι δήθεν η ΝΔ είναι το κακό τέρας είναι δικό τους πρόβλημα. Το δικό μας είναι να προστατεύσουμε θέσεις εργασίας. Το πρώτο μας μέλημα στον τουρισμό είναι να διατηρηθεί ο ιστός. Να μην κλείσουν μονάδες. Να μην υπάρξει απώλεια θέσεων εργασίας. Ναι θα υπάρξει απώλεια εισοδήματος αλλά πρέπει να παραμείνουν οι θέσεις εργασίας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ως προς τον τουρισμό ο πρωθυπουργός επέκρινε την κυρία Γεννηματά γιατί άσκησε κριτική για το πρόγραμμα PLF για εντοπισμό «που είναι πρότυπο για άλλες χώρες». «Πρέπει να ξέρουμε για όλους όσοι έρχονται στην χώρα μας που ήταν και που θα είναι. Μην κάνετε σας παρακαλώ κριτική σε αυτή την εθνική προσπάθεια της χώρας. Η πολιτική προστασία βεβαίως έχει υποστήριξη και από ένοπλες δυνάμεις. Δεν σας ταιριάζει αυτή η κριτική και δεν ταιριάζει στην χώρα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.