Τ.Θεοδωρικάκος για αδήλωτα τετραγωνικά: «Δεν θα δοθεί άλλη παράταση πέρα από τις 31 Αυγούστου»

Τ.Θεοδωρικάκος για αδήλωτα τετραγωνικά: «Δεν θα δοθεί άλλη παράταση πέρα από τις 31 Αυγούστου»

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή, τόνισε πως δεν θα δοθεί άλλη παράταση πέρα από τις 31 Αυγούστου για τη δήλωση των «ξεχασμένων» τετραγωνικών.

Όπως είπε οι πολίτες θα μπορούν να δηλώνουν τα αδήλωτα τετραγωνικά τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΥΠΕΣ με την κεντρική ένωση δήμων Ελλάδας.

Ο συνολικός αριθμός αδήλωτων τετραγωνικών θα υπερβαίνει τα 13-14 εκατομμύρια.

«Μιλάμε για έναν τεράστιο αριθμό, ο οποίος, ενώ είναι δηλωμένα κανονικά αυτά τα τετραγωνικά στο Ε9, δεν ήταν δηλωμένα στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα οι δήμοι να χάνουν πάρα πολύ σημαντικά τέλη.»

Ο κ. Θεοδωρικάκος επεσήμανε: «Χαρίσαμε τα τέλη και τα πρόστιμα για την τελευταία 5ετία, δίνουμε τη δυνατότητα στους δήμους από πρώτη Ιανουαρίου να εισπράττουν κανονικά [τα τέλη] με βάση τα πραγματικά τετραγωνικά, άρα σώσαμε νοικοκυριά από μια σχέση ενοχής και τη μετατρέπουμε σε σχέση εμπιστοσύνης με κράτος και την τοπική αυτοδιοίκηση, δίνοντας εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία των δήμων.»

Στη συνέχεια κάλεσε όλους τους πολίτες να ολοκληρώσουν τη διαδικασία μέχρι 31 Αυγούστου, καθώς δεν θα δοθεί άλλη παράταση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για την ψήφο των ομογενών ανέφερε ότι έχει έρθει η ώρα να γίνει πράξη αυτό το δικαίωμα. Τις επόμενες ημέρες θα είναι σε θέση να παρουσιάσουν την ηλεκτρονική πλατφόρμα όπου θα μπαίνουν να εγγραφούν για να μπορούν να ψηφίσουν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.