ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Θ.Σκυλακάκης: «Οι ασφαλιστικές εισφορές θα μειωθούν το 2021»

Θ.Σκυλακάκης: «Οι ασφαλιστικές εισφορές θα μειωθούν το 2021»

Ο υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για τη δημοσιονομική πολιτική, Θόδωρος Σκυλακάκης, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης σε ενημερωτική εκπομπή, δήλωσε πως «το τοπίο του προϋπολογισμού του 2021 είναι κατεξοχήν αβέβαιο».

Τόνισε επίσης πως, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι «έχουμε από τη μια μεριά την ύφεση που ακόμα δεν ξέρουμε την έκτασή της γιατί αυτό θα εξαρτηθεί και από τον τουρισμό και από το τι θα συμβεί το φθινόπωρο από πλευράς κορωνοϊού, έχουμε επίσης την αβεβαιότητα που προκαλεί η μεταφερόμενη δημοσιονομική πληγή του 2020 στο φόρο εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων του 2021 (που στηρίζεται στο 2020 και θα χτυπήσει τα έσοδα της επόμενης χρονιάς), έχουμε την αβεβαιότητα των κανόνων στην Ευρώπη που θα τους μάθουμε μετά το Συμβούλιο Κορυφής και έχουμε τέλος και το μεγάλο χρηματοδοτικό πακέτο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που προβλέπεται ένα κομμάτι του να αρχίσει να απορροφάται από το 2021. Επειδή ακριβώς λοιπόν δεν έχουμε όλες τις συντεταγμένες, όλα τα μέτρα που λαμβάνουμε είναι προσωρινά και αφορούν το 2020 και όχι το 2021».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το μέλος της κυβέρνησης ξεκαθάρισε ωστόσο πως «ασφαλιστικές εισφορές όμως θα μειωθούν το 2021. Το είπε ο πρωθυπουργός και είναι δέσμευση για εμάς. Τον Σεπτέμβριο ή το πολύ πριν την κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού περιμένουμε να κλειδώσουν οι αποφάσεις για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών από το 2021».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.