ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Γ.Κουμουτσάκος για Αγία Σοφία: «Κίνηση που δηλητηριάζει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις – Να κινητοποιηθούμε διεθνώς»

Γ.Κουμουτσάκος για Αγία Σοφία: «Κίνηση που δηλητηριάζει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις – Να κινητοποιηθούμε διεθνώς»

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης, χαρακτήρισε ως κίνηση που δηλητηριάζει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, την απόφαση Ερντογάν να μετατρέψει σε τζαμί την Αγία Σοφία.

«Μια τέτοια απόφαση δεν δημιουργεί ατμόσφαιρα για διάλογο. Η επόμενη ημέρα δεν μπορεί να είναι ίδια με την προηγούμενη. Ο διάλογος δεν μπορεί να γίνει με εκβιασμούς και απειλές» σημείωσε ο κ. Κουμουτσάκος.

Ερωτηθείς αν ανησυχεί για νέα εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από τον Ερντογάν ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου απάντησε ότι «δύσκολα θα αρνηθεί (σ.σ. ο Τούρκος πρόεδρος) την πίεση που μπορεί να ασκήσουν 4 εκατ. μετανάστες στο έδαφος της Τουρκίας. Δεν μπορώ να αποκλείσω να ενεργοποιήσει αυτό το “εργαλείο” στα δικά του μάτια».

Ωστόσο ο κ. Κουμουτσάκος διαβεβαίωσε ότι «έχουμε ενισχυθεί με μέσα και πόρους για να φυλάμε αποτελεσματικά τα σύνορα» προσθέτοντας ότι η «θεαματική μείωση» που έχει καταγραφεί στις αφίξεις αλλοδαπών από τον Μάρτιο «δεν σημαίνει εφησυχασμό».

Όσον αφορά τις επόμενες κινήσεις μετά την απόφαση για την Αγία Σοφία ο Γιώργος Κουμουτσάκος αφού ξεκαθάρισε ότι το θέμα «δεν ειναι ελληνοτουρκικό το θέμα γιατί περιορίζουμε την διεθνή του διάσταση» σημείωσε ότι «η Ελλάδα πρέπει να είναι χώρα πρώτης γραμμής στη διεθνή κινητοποίηση κατά της απόφαση του Τούρκου προέδρου».

«Όλα τα διεθνή φόρα είναι χώρος άσκησης αυτής της δράσης. Ήδη διαμορφώνεται μια συναντίληψη με τη Γαλλία και με άλλα δυτικά κράτη» πρόσθεσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κατά τον ίδιο «θα πρέπει να αναζητηθούν ευφυείς τρόποι αντίδρασης για την απόφαση αυτή. Οι σχέσεις της UNESCO με την Τουρκία δεν μπορεί να είναι πια ίδιες, πρέπει να αλλάξουν. Αν συμβεί αυτό έχει επίδραση στον τουρισμό και στη διεθνή εικόνα μιας χώρας. Θα μπορούσαν να σταματήσουν οι διελεύσεις τουρκικών φορτηγών προς την Ευρώπη μέσω Ελλάδας μέχρι τις 24 Ιουλίου».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.