Στα εγκαίνια του κέντρου υγείας Καμένων Βούρλων ο Β.Κικίλιας – Ξεκινά η 24ωρη λειτουργία του (φώτο)

Στα εγκαίνια του κέντρου υγείας Καμένων Βούρλων ο Β.Κικίλιας – Ξεκινά η 24ωρη λειτουργία του (φώτο)

Ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, εγκαινίασε σήμερα Δευτέρα 13 Ιουλίου, την 24ωρη λειτουργία του πρότυπου Κέντρου Υγείας Καμένων Βούρλων.

Πρόκειται για μια πρότυπη, σύγχρονη, ψηφιοποιημένη δομή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, η οποία διαθέτει Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), σταθμό ΕΚΑΒ, όλα τα βασικά εργαστήρια (ακτινολογικό, ψηφιακό μαστογράφο, μικροβιολογικό, ανοσολογικό, βιοχημικό) και 8 ιατρεία για τακτικά περιστατικά (γενικής ιατρικής, παιδιατρικό, οδοντιατρικό, γυναικολογικό- μαιευτικό, παθολογικό, ορθοπεδικό, χειρουργικό-αγγειολογικό και ψυχιατρικό). Επίσης, στον εξωτερικό χώρο υπάρχει ISOBOX υποδοχής και εξέτασης ύποπτων περιστατικών COVID-19.

Ενδεικτικά, τον Ιούνιο το κέντρο Υγείας Καμένων Βούρλων αντιμετώπισε 260 έκτακτα περιστατικά, πραγματοποιήθηκαν 600 ραντεβού στα τακτικά ιατρεία και έγιναν 110 ακτινογραφίες.

Στο Κέντρο Υγείας υπηρετούν 12 ιατροί, 14 νοσηλευτές, 1 μαία, 2 τεχνολόγοι ιατρικών εργαστηρίων, 1 ραδιολόγος-ακτινολόγος και 7 άτομα λοιπό προσωπικό.

Τα εγκαίνια έγιναν παρουσία του μητροπολίτη Φθιώτιδος Συμεών, του υπουργού Οικονομικών και βουλευτή Φθιώτιδας, Χρήστου Σταϊκούρα, του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού, του δημάρχου Καμένων Βούρλων Γιάννη Συκιώτη, του πρώην υφυπουργού Υγείας, Θανάση Γιαννόπουλου και βουλευτών του νομού Φθιώτιδας.

«Το Κέντρο Υγείας Καμένων Βούρλων είναι ένα “κόσμημα”. Είναι ένα ψηφιακό Κέντρο Υγείας, πρότυπο για εμάς, οδηγός για την επόμενη μεγάλη μεταρρύθμιση που έρχεται να υλοποιήσει το Υπουργείο Υγείας που είναι η μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Είναι ένα Κέντρο Υγείας πολύ υψηλής τεχνολογίας, σε εξαιρετικό επίπεδο κτηριακού και υλικοτεχνικού εξοπλισμού. Κυρίως, όμως έχει ανθρώπους – ιατρούς, νοσηλευτές, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό – που με πολλή αγάπη ήδη αγκαλιάζει την προσπάθειά μας. Ένα Κέντρο Υγείας το οποίο στον ένα μήνα λειτουργίας του έχει δείγματα γραφής και δείχνει στους κατοίκους της περιοχής ότι δεν χρειάζεται να πηγαίνουν στο Νοσοκομείο για απλά περιστατικά» επισήμανε ο υπουργός Υγείας, στον χαιρετισμό του.

Αναφερόμενος στο νέο κορωνοϊό και στα μέτρα προστασίας που πρέπει να τηρούνται, ο κ. Κικίλιας τόνισε: «Θα ήθελα να σας παρακαλέσω να προφυλάξουμε τον όμορφο τόπο μας. Να προφυλάξουμε την υγεία όλων, τη Δημόσια Υγεία και να δώσουμε τη δυνατότητα αυτός ο τόπος να ευημερήσει, να έχει τουρισμό, να έχει ανάπτυξη και να πάνε όλα καλά. Στη σημερινή εκδήλωση την οποία διοργανώνει η 5η Υγειονομική Περιφέρεια, τηρείτε τις αποστάσεις και υπάρχει μια αίσθηση τάξης και ασφάλειας. Κάτι που, δυστυχώς, δεν παρατηρείται τον τελευταίο καιρό σε όλη τη χώρα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.