Τέσσερα Μνημόνια Κατανόησης κι ένα Πρόγραμμα Κοινής Δράσης μεταξύ της Ελλάδας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων υπογράφηκαν κατά τη διάρκεια του 2ου Φόρουμ Στρατηγικής Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Το φόρουμ, που συνδιοργάνωσαν η Γενική Γραμματεία Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας και το γραφείο του υπουργού Βιομηχανίας και Προηγμένης Τεχνολογίας των ΗΑΕ, αποτέλεσε συνέχεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Αμπού Ντάμπι και του 1ου Φόρουμ Στρατηγικής Συνεργασίας Ελλάδας – ΗΑΕ , το οποίο έγινε τον περασμένο Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, επιβεβαιώθηκε το ενδιαφέρον για την αναβάθμιση των διμερών σχέσεων, καθώς και το έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον των ΗΑΕ για τη χώρα μας. Τα τέσσερα Μνημόνια Κατανόησης και το ένα Πρόγραμμα Κοινής Δράσης που υπογράφηκαν αφορούν στους τομείς:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

1. Μικρών και Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, από τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και τον υπουργό Επικρατείας, αρμόδιο για την Επιχειρηματικότητα και τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, δρ. Αχμέντ Μπελχούλ.
2. Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας, από τον υφυπουργό Εξωτερικών Κώστα Φραγκογιάννη και την υπουργό Επικρατείας, αρμόδια για τη Διεθνή Συνεργασία, Ριμ Αλ Χασίμι.
3. Πολιτιστικών και Δημιουργικών Βιομηχανιών από την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και την υπουργό Πολιτισμού και Νεότητας, Νούρα Αλ Καάμπι.
4. Ψηφιακής Διακυβέρνησης από τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη και τον υπουργό Επικρατείας αρμόδιο για Κυβερνητική Ανάπτυξη και Μέλλον, Οχούντ Αλ Ρουμί.
5. Τουρισμού για την περίοδο 2020-2022, από τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη και τον υπουργό Επικρατείας, αρμόδιο για το Διεθνές Εμπόριο, δρ. Τάνι Αλ Ζεγιούντι.