ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Κ.Μητσοτάκης: Νέα τηλεδιάσκεψη με τους ηγέτες χωρών που αντιμετώπισαν με επιτυχία τον κορωνοϊό (φώτο)

Κ.Μητσοτάκης: Νέα τηλεδιάσκεψη με τους ηγέτες χωρών που αντιμετώπισαν με επιτυχία τον κορωνοϊό (φώτο)

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συμμετείχε σήμερα το πρωί σε νέα τηλεδιάσκεψη των ηγετών των χωρών που διαχειρίστηκαν με επιτυχία το πρώτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού.

Οι ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις για την κατάσταση που επικρατεί στις χώρες τους, συζήτησαν για την αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρείται σε πολλές περιοχές του πλανήτη και αξιολόγησαν μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπισή της.

Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τους συνομιλητές του για την επιδημιολογική πορεία στην Ελλάδα και τα σχετικά χαμηλά επίπεδα διασποράς του ιού, ενώ αναφέρθηκε στο πολύ προσεκτικό άνοιγμα της οικονομίας, περιλαμβανομένου του τουρισμού.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλυσε τα μέτρα που έχει λάβει η χώρα μας ώστε να διασφαλίσει την υγεία των Ελλήνων πολιτών και των επισκεπτών, όπως η χρήση του Passenger Locator From (PLF) και του ειδικού αλγόριθμου που επιτρέπει τη διενέργεια στοχευμένων δειγματοληπτικών τεστ.

Όλοι οι ηγέτες συμφώνησαν ότι η επανέναρξη και σταδιακή ομαλοποίηση της οικονομικής δραστηριότητας πρέπει να γίνεται με μεγάλη προσοχή, ενώ αντάλλαξαν απόψεις για τις ενδεχόμενες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας το φθινόπωρο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο Καγκελάριος της Αυστρίας Sebastian Kurz, ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Benjamin Netanyahu, ο Πρωθυπουργός της Αυστραλίας Scott Morrison, η Πρωθυπουργός της Δανίας Mette Frederiksen και ο Πρωθυπουργός της Τσεχίας Andrej Babiš.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.