«Μίνι» ανασχηματισμός: Αυτά είναι τα νέα πρόσωπα στην κυβέρνηση (φώτο)

«Μίνι» ανασχηματισμός: Αυτά είναι τα νέα πρόσωπα στην κυβέρνηση (φώτο)

Πριν από λίγη ώρα, ανακοινώθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, ο «μίνι» ανασχηματισμός της κυβέρνησης.

Στο πλαίσιο αυτό ανακοινώθηκαν:

Η αναβάθμιση του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη, σε Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, αρμόδιο για τη Δημοσιονομική Πολιτική.

Η αναβάθμιση του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκου Παπαθανάση, σε Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιο για τις Ιδιωτικές Επενδύσεις και τις Συμπράξεις του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.

Η τοποθέτηση του κ. Παναγιώτη Τσακλόγου στη θέση του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιου για τα θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Η τοποθέτηση της κας Ζωής Ράπτη, βουλευτή Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών, σε θέση Υφυπουργού Υγείας, αρμόδιας για τα θέματα Ψυχικής Υγείας.

Η τοποθέτηση του κ. Νικόλαου Ταγαρά, βουλευτή Κορινθίας, στη θέση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιου για θέματα Προστασίας του Περιβάλλοντος.

Ποια τα πρόσωπα που αναλαμβάνουν νέα καθήκοντα:

Ο Θόδωρος Σκυλακάκης είναι ο νέος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για τη Δημοσιονομική Πολιτική, όπως ανακοινώθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα.

Ο μέχρι πρότινος υφυπουργός Δημοσιονομικής Πολιτικής γεννήθηκε στις 18 Οκτωβρίου 1959.

Το 1981 αποφοίτησε με άριστα από το Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών και στη συνέχεια απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο (MBA) από το Πανεπιστήμιο Σίτι του Λονδίνου και μεταπτυχιακό δίπλωμα από την Βρετανική Εταιρεία Ερευνών Αγοράς (British Market Research Society) στην Έρευνα Αγοράς. Το 2010 πήρε διδακτορικό με άριστα από το Πανεπιστήμιο Αθηνών με θέμα την «κοινωνική ανοχή στη διαφθορά».

Από το 1983 έως το 1985 υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στο Πολεμικό Ναυτικό.

Έχει εργαστεί στον χώρο της διαφήμισης και της επικοινωνίας από το 1985 και έχει ιδρύσει τρεις εταιρείες στους κλάδους της επικοινωνίας (1994), της διαχείρισης κρίσεων (2000) και της αγροτικής παραγωγής & μεταποίησης (2014).

Έχει συγγράψει το βιβλίο «Στο Όνομα της Μακεδονίας» (1995) και έχει πλούσια αρθρογραφία στον ελληνικό και ξένο τύπο.

Μέλος της ΟΝΝΕΔ από το 1976, το 1989 υπηρέτησε ως Σύμβουλος του Πρωθυπουργού Τζανή Τζαννετάκη και από το 1989 ως το 1990 ως Σύμβουλος του Υπουργού Εθνικής Αμύνης. Έχοντας υπηρετήσει τη Νέα Δημοκρατία από διάφορες θέσεις, στις 21 Σεπτεμβρίου 2010 διεγράφη από τη Νέα Δημοκρατία, διότι εξέφρασε την αντίθεσή του στην επίσημη γραμμή του κόμματος αναφορικά με το Μνημόνιο.[4Τον Νοέμβριο του ίδιου έτους αποτέλεσε ιδρυτικό μέλος του κόμματος Δημοκρατική Συμμαχία, από την οποία αποχώρησε στις 21 Μαΐου 2012, διαφωνώντας με την εκλογική συνεργασία του κόμματος με τη Νέα Δημοκρατία.

Τον Νοέμβριο του 2012 προσχώρησε στο κόμμα της Δράσης. Την 1 Ιουνίου 2013, εξελέγη 3ος πρόεδρος της Δράσης, με 70 ψήφους, διαδεχόμενος τον Αντύπα Καρίπογλου. Επανεξελέγη τον Φεβρουάριο του 2014 και τον Μάιο του 2016, στα αντίστοιχα τακτικά Συνέδρια. Τον Ιανουάριο του 2017 ανακοινώθηκε η συνεργασία της Δράσης με τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη και η ανάληψη της ευθύνης από τον Θόδωρο Σκυλακάκη της Ομάδας Δράσης της ΝΔ για θέματα προσέλκυσης επενδύσεων, άρσης εμποδίων στην επιχειρηματικότητα και εξωστρέφειας μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

Διατέλεσε τελευταίος πρόεδρος του φιλελεύθερου κόμματος Δράση. Έχει επίσης διατελέσει ευρωβουλευτής (2009-2014), μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Χριστιανοδημοκράτες) (2009-2011) και μέλος της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (2011-2014).

Τον Ιούλιο του 2019 ανέλαβε υφυπουργός στο Υπουργείο Οικονομικών αρμόδιος για θέματα δημοσιονομικής πολιτικής στην κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη.

Είναι παντρεμένος με τη δικηγόρο Ελένη Παπαπάνου, με την οποία έχουν δύο κόρες, τη Μαριάννα και την Ειρήνη.

Ποιος είναι ο Νίκος Ταγαράς που αναλαμβάνει υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Προσωπικά Στοιχεία

Τόπος και Ημερομηνία γέννησης: Χιλιομόδι, 1956.

Οικογενειακή Κατάσταση: ‘Εχει δύο γιους Πολιτικούς Μηχανικούς.

Επάγγελμα: Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π.

Σπουδές: Απόφοιτος της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Κατά τη διάρκεια της φοίτησής του τιμήθηκε επανειλημμένα με υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ).

Ξένες γλώσσες: Αγγλικά

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες
Εξελέγη Βουλευτής Κορινθίας στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 και επανεξελέγη στις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012.

Εκλέχτηκε ξανά στην ίδια Περιφέρεια, στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019.

Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες
Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του, κατετάγη στην Πολεμική Αεροπορία για τη στρατιωτική του θητεία και απολύθηκε με το βαθμό του έφεδρου Ανθυποσμηναγού. Κατά τη διάρκεια της θητείας του ορίσθηκε επιβλέπων μηχανικός σε πολλά έργα σε μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας.

Υπηρέτησε για χρόνια στο χώρο της πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης, 8 χρόνια ως Πρόεδρος της Κοινότητας Χιλιομοδίου (1987-1994) και 4 χρόνια ως Δήμαρχος Τενέας (1999-2002).

Ταυτόχρονα υπήρξε για 4 χρόνια Πρόεδρος της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων (ΤΕΔΚ) Νομού Κορινθίας (1999-2002), Πρόεδρος του Κέντρου Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Πελοποννήσου, Αντιπρόεδρος των Τ.Ε.Δ.Κ Πελοποννήσου, Εκπρόσωπος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος στο Ν. Κορινθίας και Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Μηχανικών.

Την οκταετία 2003-2010 διετέλεσε Νομάρχης Κορινθίας.

Διετέλεσε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Αναπτυξιακής Εταιρίας Πελοπόννησος Α.Ε., Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Ταμείου της Περιφέρειας Πελοποννήσου, τακτικό μέλος της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος (ΕΝΑΕ) στις επιτροπές Μεταφορών και Δημοσίων Σχέσεων, εκπρόσωπος της ΕΝΑΕ στο Κεντρικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας και στην Εθνική Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας, στην Μόνιμη Ειδική Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας της Βουλής καθώς και Πρόεδρος στο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης, στο Κέντρο Νέων και στο Λυσίπειο Πνευματικό Κέντρο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κορινθίας.

Η Ζωή Ράπτη βουλευτής Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών είναι η νέα υφυπουργός Υγείας, αρμόδια για θέματα Ψυχικής Υγείας όπως ανακοινώθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα.

Η Ζωή Ράπτη γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών ενώ στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο University of Kent at Canterbury της Μ. Βρετανίας (Master of Laws with Honours in International Commercial Law). Γεννήθηκε στην Αθήνα και κατοικεί στο Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού.

Το βιογραφικό της Ζωής Ράπτη

Ιούλιος 2019 ορκίζεται βουλευτής Bουλευτής Β’ Περιφέρειας Αθηνών Βόρειου Τομέα με τη Νέα Δημοκρατία.

Ιούλιος 2019 ορίζεται Αναπληρώτρια Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας

Μάιο 2019 ορκίζεται βουλευτής της ενιαίας Β’ Αθηνών στη θέση του Βαγγέλη Μειμαράκη.

2016 έως 2018: Γραμματέας Σχέσεων Κοινωνίας- Κόμματος και μέλος των Τομέα Υγείας και Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας.

2015: Υποψήφια Βουλευτής στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και 20ης Σεπτεμβρίου στην Περιφέρεια Β’ Αθηνών με την Νέα Δημοκρατία. (β’ επιλαχούσα)

2014- 2015: Εξελέγην Γραματέας του Ινστιτούτο Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής»

2014: Υποψήφια Ευρωβουλευτής στις εκλογές με σταυρό της 25ης Μαϊου με την Νέα Δημοκρατία.

2013-2014: Μέλος της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας του Υπουργεί ου Υγείας.

2013-2014: Μέλος της Επιτροπής του ΥΠΕΚΑ για την εκπόνηση και έγκριση Σχεδίου Ολοκληρωμένης Αστικής Παρέμβασης (Σ.Ο.Α.Π.) του Κέντρου της Αθήνας

2012 – 2014: Εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Συμβούλιο των Δήμων και Περιφερειών της Ευρώπης (CEMR)

2010 – 2014: Mέλος του Δ.Σ. του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής

2009: Αντιδήμαρχος Δήμου Ψυχικού

2008 – 2013: Πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων (Γαλατσίου, Ν. Ιωνίας, Φιλοθέης – Ψυχικού) για την Προστασία και Ανάπλαση των Τουρκοβουνίων

2007 – 2010: – Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ. – Μέλος Γ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος (ΚΕΔΚΕ)

2007: Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ψυχικού

2005 – 2006: Αντιδήμαρχος Δήμου Ψυχικού

1998 – 2014: Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Ψυχικού, ήδη Φιλοθέης- Ψυχικού Επαγγελματική Πορεία

2004 – 2006: Συνεργάστηκε ως νομική σύμβουλος της Γενικής Γραμματείας Ολυμπιακών Αγώνων του Υπουργείο Πολιτισμού για την βιώσιμη ανάπτυξη και κοινωνική αξιοποίηση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων

2001 – 2005: Συνεργάστηκε ως δικηγόρος με το «Επιμελητήριο Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας» υπό τον Πρόεδρο και Επίτιμο Αντιπρόεδρο του Ε’ τμήματος του Συμβουλίου Επικρατείας κ. Μ. Δεκλερή

1991 – 2014: Δικηγόρος Αθηνών στο Συμβούλιο της Επικρατείας με ειδίκευση σε θέματα Περιβάλλοντος και Χωροταξίας Σπουδές

1990 – 1991: Μεταπτυχιακές σπουδές στο University of Kent at Canterbury της Μ. Βρετανίας (Master of Laws with Honours in International Commercial Law)

1984 – 1989: Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

1984: Αριστούχος απόφοιτος της Σχολής Μωραΐτη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.