Κυβερνητικές πηγές για ανασχηματισμό: «Βελτίωση του σχήματος που μας οδήγησε σε εθνικές επιτυχίες»

Κυβερνητικές πηγές για ανασχηματισμό: «Βελτίωση του σχήματος που μας οδήγησε σε εθνικές επιτυχίες»

Κυβερνητικές πηγές σχολίασαν τον ανασχηματισμό και αναφέρθηκαν σε βελτίωση του σχήματος που έχει οδηγήσει την χώρα σε «αδιαμφισβήτητες εθνικές επιτυχίες».

«Βελτιωτική αναπροσαρμογή ενός ήδη επιτυχημένου κυβερνητικού σχήματος» χαρακτήρισαν κυβερνητικές πηγές τον ανασχηματισμό που ανακοίνωσε σήμερα ο Στέλιος Πέτσας.

Οι ίδιες πηγές σημείωσαν ότι πρόκειται για «έμπρακτη απόδειξη της ευελιξίας που χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό» καθώς «αναδιατάσσει την κυβερνητική ομάδα για να ανταποκριθεί στις νέες προκλήσεις».

«Ύστερα από έναν χρόνο έντονης και αποδοτικής λειτουργίας -διάστημα μεστό από κρίσιμα γεγονότα και αδιαμφισβήτητες εθνικές επιτυχίες- ο πρωθυπουργός προχώρησε στη συμπλήρωση ορισμένων κενών στο κυβερνητικό σχήμα το οποίο παραμένει σταθερό ως προς τον αριθμό και την πολιτική του κατεύθυνση» παρατήρησαν οι κυβερνητικές πηγές.

Επικαλούμενες τις προτεραιότητες που υπάρχουν σήμερα, οι πηγές ανέφεραν ότι με τις αλλαγές η κυβέρνηση «τονίζει το ειδικό ενδιαφέρον της σε τομείς που αφορούν το παρόν και το μέλλον: Οικονομία, Ανάπτυξη, Υγεία, Εργασία και Περιβάλλον».

«Εκεί εντοπίζονται οι λειτουργικές βελτιώσεις που αποφασίστηκαν» όπως ανέφεραν, επισημαίνοντας τα εξής:

Την αναβάθμιση των υφυπουργών Οικονομίας και Ανάπτυξης σε αναπληρωτές υπουργούς.

Την κάλυψη των κενών θέσεων υφυπουργού στα υπουργεία Περιβάλλοντος και Εργασίας.

Την ενίσχυση του υπουργείου Υγείας με έναν ακόμη υφυπουργό.

«Οι λόγοι των πρωτοβουλιών είναι προφανείς: Η αποτελεσματική διαχείριση των αυξημένων κοινοτικών πόρων δίνουν ισχυρό ρόλο στα χαρτοφυλάκια Οικονομικών και Ανάπτυξης. Όπως και η υγειονομική κρίση, ταυτόχρονα με το σχέδιο για ένα νέο ΕΣΥ, οδηγούν στην οργανωτική τόνωση του υπουργείου Υγείας. Ενώ είναι σαφές πως δεν θα μπορούσε να μην συμπληρωθεί το επιτελείο του υπουργείου Εργασίας, όταν κυβερνητική προτεραιότητα ήταν και είναι η Απασχόληση κι οι νέες θέσεις εργασίας» υπογράμμιζαν οι ίδιες πηγές.

Όσο για τα νέα πρόσωπα, σημείωναν πως και σε αυτή την περίπτωση «αποτυπώνεται η πάγια αντίληψη του Κυριάκου Μητσοτάκη με επιλογές προσώπων από τη Βουλή και από την κοινωνία, πρόσωπα που είναι διαφορετικών ηλικιών και εμπειρίας και που επιλέγονται με γνώμονα τις ικανότητες και τη διάθεση για προσφορά, ανεξάρτητα από ιδεολογικές καταβολές».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Οι δυνάμεις αναδιατάσσονται, λοιπόν, προκειμένου να ανταποκριθούν στις νέες συνθήκες. Άλλωστε τέτοιου τύπου οργανωτικές αναδιατάξεις στην κυβέρνηση έγιναν και κατά το παρελθόν, είτε με την συγκρότηση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, είτε με τον ορισμό υφυπουργού Άμυνας με ειδικές αρμοδιότητες», κατέληξαν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.