ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στην Εύβοια για αυτοψία στις πληγείσες περιοχές – «Θα σας αποζημιώσουμε» (βίντεο)

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στην Εύβοια για αυτοψία στις πληγείσες περιοχές – «Θα σας αποζημιώσουμε» (βίντεο)

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, βρίσκεται στην Εύβοια και συγκεκριμένα στις περιοχές που επλήγησαν από τις φονικές πλημμύρες προκειμένου να επιβλέψει τις εργασίες αποκατάστασης των ζημιών.

Την οδύνη του και τα συλληπητήριά του στις οικογένειες των οχτώ θυμάτων της φονικής κακοκαιρίας που χτύπησε την Εύβοια εξέφρασε ο πρωθυπουργός στις δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο Περιφερειακό Μέγαρο Εύβοιας στην Χαλκίδα και αφού πρώτα είδε από κοντά αλλά και από αέρος το μέγεθος της καταστροφής.

«Η πολιτεία θα συμπαρασταθεί σε όσους έχασαν τις περιουσίες τους είτε μιλάμε για νοικοκυριά είτε για επιχειρήσεις» διεμήνυσε ο πρωθυπουργός ανακοινώνοντας ότι στην περιοχή που επλήγη θα βρεθούν την Τρίτη οι υπουργοί Οικονομικών, Εσωτερικών και Υποδομών οι οποίοι θα ανακοινώσουν τα μέτρα στήριξης των πληγέντων.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, μάλιστα, οι αποζημιώσεις «θα εγκριθούν ταχύτατα».

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο ζήτημα του κατά πόσο η Πολιτική Προστασία είχε ή δεν είχε ειδοποιηθεί λέγοντας ότι «όλες οι προβλέψεις οι μετεωρολογικές δεν έδειχναν νεροποντή αυτής της έντασης, ούτε καν οι προβλέψεις του ευρωπαϊκού οργανισμού προειδοποίησης για πλημμύρες δεν έδειχναν ότι θα αντιμετωπίζαμε τέτοια φαινόμενα».

Έκανε λόγο, επίσης, για «πρωτοφανή νεροποντή» σημειώνοντας ότι «έβρεξε στην Εύβοια σε λίγες ώρες όσο βρέχει στην Αθήνα όλο τον χειμώνα».

Ωστόσο επισήμανε ότι «υπάρχει ένα ζήτημα που πρέπει να δούμε, θα πρέπει να μάθουμε ώστε να κάνουμε πιο ακριβείς προβλέψεις γιατί θα έχουμε ακραία φαινόμενα».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και «στην εκ των υστέρων κριτική για την χρήση του 112» σημειώνοντας ότι «η Πολιτική Προστασία δεν είχε ενημέρωση για ακραία φαινόμενα. Έγινε επιλογή για φυσική παρουσία αντί για αποστολή μηνύματος που μπορεί να προκαλούσε περισσότερους νεκρούς».

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών αποφασίσθηκαν τα εξής μέτρα στήριξης:

– Για το Δήμο Χαλκιδέων έκτακτη επιχορήγηση 700.000 ευρώ για την αντιμετώπιση του προβλήματος ύδρευσης μεγάλων περιοχών του Δήμου καθώς και για μια πρώτη ανάπλαση των δύο κατεστραμμένων παραλιών Βασιλικού και Αγίου Νικολάου.

– Για το Δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων έκτακτη επιχορήγηση 500.000 ευρώ για την αντιμετώπιση του προβλήματος ύδρευσης δημοτικών διαμερισμάτων και για μια πρώτη ανάπλαση της κατεστραμμένης παραλίας των Πολιτικών.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, ανέλαβε τη δέσμευση προς τον Περιφερειάρχη και τις δύο δημοτικές αρχές για γρήγορη ένταξη στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» έργων θα αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της ύδρευσης και της αντιπλημμυρικής προστασίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.