Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας χθες στη Βουλή με την ομιλία του διέψευσε τις… προχθεσινές δηλώσεις του σχετικά με τις κυρώσεις της ΕΕ στην Τουρκία, δείχνοντας να ευθυγραμμίζεται με την υπόσχεση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στους Γερμανούς, για μη πίεση της Ελλάδας στην ΕΕ για εφαρμογή κυρώσεων στην Άγκυρα.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Εξωτερικών χθες δήλωσε πως «Το αίτημα της Ελλάδος, είναι αίτημα προετοιμασίας, όχι επιβολής κυρώσεων. Για να είμαστε συνεννοημένοι».

«Και δε θ’ αποφασισθεί στο Gymnich μεθαύριο, στο Βερολίνο δηλαδή, Πέμπτη και Παρασκευή διότι το Συμβούλιο είναι άτυπο. Όσοι γνωρίζουν τα ευρωπαϊκά το γνωρίζουν αυτό. Το λέω για να μην υπάρξει οποιαδήποτε απογοήτευση της κοινής γνώμης», είπε προσθέτοντας πως το εγχείρημα είναι «εξαιρετικά δυσχερές».

Όμως προχθές ο Νίκος Δένδιας, ενώπιον του Γερμανού ΥΠΕΞ, πριν την υπόσχεση του Κυριάκου Μητσοτάκη,είχε κάνει ευθεία αναφορά για κατάρτιση πλήρους καταλόγου κυρώσεων από τον Τζοσέπ Μπορέλ, και παρουσίασή τους στο σημερινό «άτυπο» συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.

«Προσβλέπουμε στην κατάρτιση καταλόγου κυρώσεων που έχει υποχρέωση να καταρτίσει ο κ. Μπορέλ και να παρουσιάσει στο επικείμενο άτυπο συμβούλιο, κυρώσεις που θα καταστήσουν σαφές ότι η συνεχιζόμενη τουρκική παραβατικότητα εάν συνεχιστεί θα επιφέρει συνέπειες. Ότι η ΕΕ είναι έτοιμη και πρόθυμη να υπερασπιστεί τα σύνορά της»

Εκτός από τον εαυτό του ο κ.Δένδιας «άδειασε» και τον Στέλιο Πέτσα ο οποίος μάλλον δεν ενημερώθηκε εγκαίρως για τις υποσχέσεις του Έλληνα πρωθυπουργού στον Γερμανό ΥΠΕΞ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος βγήκε χθες θριαμβολογώντας και είπε ότι ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ Μπορέλ θα καταθέσει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων κατάλογο μέτρων σε βάρος της Τουρκίας, λέγοντας πως «είναι βέβαιο ότι οι κυρώσεις αυτές θα δαγκώνουν».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!