Κλείδωσε το ραντεβού Μητσοτάκη – Μακρόν με φόντο τα εξοπλιστικά

Κλείδωσε το ραντεβού Μητσοτάκη – Μακρόν με φόντο τα εξοπλιστικά

Κλείδωσε οριστικά η κατ’ ιδίαν συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με το Γάλλο Πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου στην Κορσική στο πλαίσιο της ευρωμεσογειακής διάσκεψης.

Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Μακρόν θα συζητήσουν το ευρύτερο πλαίσιο της ελληνογαλλικής συνεργασίας. Δεν είναι όμως τυχαίο προφανώς το γεγονός ότι την Παρασκευή ο πρωθυπουργός είχε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Υπουργό Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλο και τη στρατιωτική ηγεσία για τα εξοπλιστικά, και ακολούθησε και δεύτερη σύσκεψη το πρωί του Σαββάτου, χωρίς φυσικά να ανακοινωθεί καμία από τις δύο.

Η Αθήνα θέλει φυσικά να κρατά χαμηλούς τόνους μέχρι να πέσουν οι υπογραφές αλλά και για να μη δυσαρεστηθούν άλλοι σύμμαχοι όπως οι ΗΠΑ, από τις οποίες βεβαίως επίσης η Ελλάδα θα προμηθευτεί εξοπλισμό, τηρώντας τις αναγκαίες ισορροπίες και καλύπτοντας τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και τις διπλωματικές αναγκαιότητες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και καθώς τίθεται το ερώτημα εάν η Τουρκία τις ημέρες εκείνες, και εφόσον στις 10 Σεπτεμβρίου Μητσοτάκης- Μακρόν υπογράψουν αμυντική συμμαχία, προβεί σε νέες προκλήσεις, από την κυβέρνηση ξεκαθαρίζουν προς πάσα κατεύθυνση ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να μπει σε διάλογο υπό καθεστώς απειλών, ούτε με δημιουργία τετελεσμένων όπως επιχειρεί η Άγκυρα, καθώς και ότι στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 24ης και 25ης Σεπτεμβρίου, η συζήτηση επί τομεακών κυρώσεων θα αποτελέσει μονόδρομο αν η Τουρκία δεν προχωρήσει σε αποκλιμάκωση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.