ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Ν.Μηταράκης για Μόρια: «Αγνοούνται και τα 35 κρούσματα του κορωνοϊού – Χάσαμε και τους 8 που είχαμε εντοπίσει» (βίντεο)

Ν.Μηταράκης για Μόρια: «Αγνοούνται και τα 35 κρούσματα του κορωνοϊού – Χάσαμε και τους 8 που είχαμε εντοπίσει» (βίντεο)

Για την κατάσταση που επικρατεί στην Μόρια, έπειτα από την φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Τρίτης μίλησε ο υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης, υποστηρίζοντας χαρακτηριστικά πως ενώ είχαν βρεθεί 8 από τους 35 αλλοδαπούς που ήταν θετικοί στον κορωνοϊό… χάθηκαν και αυτοί.

“Έγινε εκκένωση της Μόριας για να μην καούν και χάθηκαν και αυτοί οι οχτώ. Άνοιξαν την δομή καραντίνας, το πρόβλημα της δημόσιας υγείας είναι πολύ σημαντικό γι αυτό απαιτείται να μπούμε γρήγορα σε νέα δομή προσωρινής φιλοξενίας”, ανέφερε.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στη δυσκολία συνεργασίας με την τοπική αυτοδιοίκηση. “Είναι μια ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση. Τη φωτιά της πρώτης μέρας την αντιμετωπίσαμε, χθες είχαμε εναλλακτικές λύσεις για να κοιμηθούν με ασφάλεια οι αιτούντες άσυλο. Είχαμε τις δεύτερες φωτιές για τις οποίες ο κ. Χρυσοχοϊδης και η ελληνική αστυνομία ψάχνουν τα αίτια”, είπε.

Και συνέχισε: “Το πρώτο μας μέλημα ήταν η ασφάλεια, εκκενώθηκε δύο φορές η δομή χωρίς να υπάρχει θύμα. Σήμερα λειτούργησε κανονικά η σύττιση, όπως και χθες. Προσπαθούμε με τον κ. Θεοδωρικάκο να βρούμε λύση”, συμπλήρωσε, ερωτηθείς για τον τρόπο που οι ιθύνοντες θα δώσουν λύση σε ένα ζήτημα που απασχολεί χιλιάδες ανθρώπους, αλλά και τους κατοίκους του νησιού.

“Φέτος από τη Μόρια έχουν φύγει 14.000 άτομα και οι ροές είναι 4.000 σε σχέση με τις 27.000 το 2019. Το μεταναστευτικό είναι μεγάλο πρόβλημα, αλλά και η αποσυμφόρηση και οι ροές έχουν ελεγχθεί”, τόνισε.

“Είμαστε έτοιμοι με σκηνές, είμαστε έτοιμοι να καλύψουμε τις ανάγκες των οικογενειών και των ευπαθών ομάδων, υπάρχει ένα πρόβλημα σοβαρό συνεργασίας με την τοπική αυτοδιοίκηση η οποία χθες απέρριψε κάθε εναλλακτική πρόταση που κάναμε για κοιμηθούν με ασφάλεια αυτοί οι άνθρωποι.

Έχουμε συγκεκριμένα σημεία για να ξεκινήσουμε να στήσουμε τις σκηνές. Είναι σημαντικό να υπάρχει ηρεμία και αυτοσυγκράτηση για να μην έχουμε επεισόδια που θα επηρεάσουν την ασφάλεια είτε των κατοίκων, είτε των αιτούντων άσυλο”, ανέφερε υπογραμμίζοντας την αδυναμία συνεργασίας με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ακούστε όσα είπε:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.