ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ν.Κεραμέως: «Τον Μάιο δεν φορούσαμε μάσκα γιατί ήταν τελείως διαφορετικό το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ»

Ν.Κεραμέως: «Τον Μάιο δεν φορούσαμε μάσκα γιατί ήταν τελείως διαφορετικό το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ»

Ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσουν τα σχολεία, αλλά και στη χρήση μάσκας.

Απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα που της έθεσαν εκπαιδευτικοί σε σχολείο της Κεντρικής Μακεδονίας η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως τόνισε ότι το σύνολο των ειδικών εισηγήθηκαν την πλήρη επαναλειτουργία των σχολείων, με αυξημένα μέτρα προστασίας και πρόληψης με σκοπό την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού.

Σε ότι αφορά τη χρήση μάσκας από μαθητές και εκπαιδευτικούς η κα Κεραμέως έκανε λόγο για ένα διαφορετικό πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ σε σύγκριση με τον περασμένο Μάιο.

«Τον Μάιο δεν φορούσαμε μάσκα, η οποία εκμηδενίζει αποστάσεις […] το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ είναι τελείως διαφορετικό τώρα, αν κανείς διαγνωστεί με κρούσμα, η πρώτη ερώτηση που κάνει ο ΕΟΔΥ είναι αν φορούσε μάσκα ο φορέας και αναλόγως είναι τελείως διαφορετική η διαχείριση» δήλωσε χαρακτηριστικά η υπουργός.

Στο πλαίσιο αυτό ανέφερε πως στην περίπτωση που βρισκόμασταν σε γενικευμένο lockdown θα ήταν εντελώς διαφορετικά τα πράγματα. Τώρα, όπως υπογράμμισε, είναι μια «ευκαιρία να εστιάσουμε σε μια ιδιαίτερη δεξιότητα αυτή της προσαρμοστικότητας, που είναι πολύ χρήσιμη κι όταν αύριο βγουν τα παιδιά μας στην κοινωνία»

Σε ότι αφορά τον αριθμό των μαθητών στις τάξεις σε σχέση με τα τετραγωνικά μέτρα της αίθουσας η κα Κεραμέως έκανε λόγο τόσο για σταθερούς πληθυσμούς εντός των τάξεων όσο και για έλλειψη αιθουσών.

«Στην τάξη είναι ο ίδιος σταθερός πληθυσμός γι’ αυτό και οι ειδικοί επιμένουν πάρα πολύ στο να μένουν όσο γίνεται πιο πολύ με σταθερές ομάδες, να μην υπάρχει μεγάλη εναλλαγή πληθυσμιακών ομάδων […] Με το χέρι στην καρδιά: Αν ξαφνικά μπορούσαμε να έχουμε τις διπλάσιες αίθουσες σε όλη τη χώρα, δε θα θέλαμε να το κάνουμε; Φυσικά και θα το κάναμε».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Καταληκτικά, σχετικά με την επικαιροποίηση των μέτρων πρόληψης και προστασίας, σύμφωνα με την εξέλιξη της πανδημίας, διευκρίνισε ότι στην ιστοσελίδα mathainoumeasfaleis.gov.gr όπου και θα υπάρχει συνεχής ροή πληροφόρησης για κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.