Σ.Ζαχαράκη: «Υπάρχουν ελλείψεις σε καθηγητές – Μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου θα έχουν καλυφθεί τα κενά σε αναπληρωτές»

Σ.Ζαχαράκη: «Υπάρχουν ελλείψεις σε καθηγητές – Μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου θα έχουν καλυφθεί τα κενά σε αναπληρωτές»

Η Υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής της συνέντευξης, δήλωσε «ικανοποιημένη» από την πρώτη ημέρα στα σχολεία, τονίζοντας πως στην Ελλάδα μιλάμε για 14.480 σχολεία και περίπου 1,4 εκατ. μαθητές.

Η κυρία Ζαχαράκη παραδέχθηκε ότι «υπάρχουν ελλείψεις σε καθηγητές» αλλά τόνισε ότι «άμεσα συγκεντρώνονται τα κενά για να τα ελέγξουμε. Σήμερα παίρνουμε τα κενά για να προχωρήσουμε στην επόμενη φάση πρόληψης αναπληρωτών τις επόμενες 10 ημέρες».

Διαβεβαίωσε, δε, ότι «μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου θα έχουν καλυφθεί τα κενά σε αναπληρωτές».

Όσον αφορά τη χρήση μάσκας από τους μαθητές η κυρία Ζαχαράκη είπε ότι «τα παιδιά προσπαθούν, ήταν όλα προσηλωμένα στις δασκάλες. Φαίνεται ότι τα παιδιά πειθαρχούν. Χθες έδειξαν αξιοθαύμαστη συνέπεια. Κανείς δεν θα επιθυμούσε πρώτη επαφή των παιδιών στα σχολεία με τη μάσκα. αλλά είναι μια εικόνα που καθιστά ασφαλή τα παιδιά τους εκπαιδευτικούς και τις οικογένειες».

«Το μόνο που μας προβλημάτισε η επίθεση γονέα στην Κρήτη. Θα στηρίξουμε, θα είμαστε στο πλευρό των εκπαιδευτικών. Οι εκπαιδευτικοί έρχονται για να εφαρμόσουν αυτά που λέμε εμείς. Δεν είχαμε αντιδράσεις που ήταν πηγή προβληματισμού. Μεμονωμένα περιστατικά θα αντιμετωπιστούν άμεσα», διεμήνυσε η υφυπουργός Παιδείας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ερωτηθείσα για το λάθος με τις μάσκες η κυρία Ζαχαράκη σημείωσε ότι «είχαν δοθεί οι διαστάσεις από την επιτροπή. Προφανώς πρέπει να πούμε οτι στην αστοχία που υπήρξε θα υπάρξει διόρθωση. Εδώ είμαστε για να διορθώνουμε τις ανορθογραφίες».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.