ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ν.Μηταράκης: «Την ερχόμενη εβδομάδα η ΚΥΑ για τις αποζημιώσεις σε κατοίκους και επιχειρηματίες από τη φωτιά στη Μόρια»

Ν.Μηταράκης: «Την ερχόμενη εβδομάδα η ΚΥΑ για τις αποζημιώσεις σε κατοίκους και επιχειρηματίες από τη φωτιά στη Μόρια»

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικών του δηλώσεων, έκανε γνωστό ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα προχωρήσει στην έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης με την οποία θα αποζημιωθούν οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες της περιοχής για τις ζημιές που υπέστησαν από τις φωτιές στο ΚΥΤ της Μόριας.

Όπως είπε ο υπουργός θα ζητηθεί από τον Δήμο Μυτιλήνης μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή να έχει παραδοθεί εκτίμηση αυτών των ζημιών.

«Ολοκληρώσαμε την πρώτη φάση αντιμετώπισης της κρίσης της Μόριας. Η νέα δομή λειτουργεί, έχουν μπει με ασφάλεια 10.000 άτομα. Έχουν γίνει τεστ κορωνοϊού σε όλους. Θεωρώ ότι προλάβαμε μια πολύ δύσκολη κατάσταση» τόνισε ο κ. Μηταράκης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, τόνισε: «Είναι κρίσιμο στα Ελληνοτουρκικά να δούμε την μεγάλη εικόνα. Αντιμετωπίσαμε φέτος πολλαπλές προκλήσεις. Και στην εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού και στην κρίση στο Καστελόριζο. Δείξαμε αμέσως αποφασιστικότητα, δείξαμε ισχύ, δείξαμε ότι έχουμε τις διπλωματικές στηρίξεις στην Ευρώπη αλλά και εκτός, οι οποίες στηρίζουν τις ελληνικές θέσεις και δείξαμε επίσης, με την ομιλία του Πρωθυπουργού στην ΔΕΘ, ότι είμαστε διατεθειμένοι να εξοπλίσουμε τις ένοπλες δυνάμεις μας, ώστε να είναι έτοιμε να λειτουργήσουν αποτρεπτικά. Αυτή η συνολική εικόνα μας δίνει μια ισχυρή θέση σε μια διαπραγμάτευση που θα γίνει, αλλά όχι υπό καθεστώς πίεσης όπως ήλπιζε η Τουρκία».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.