Για την Γαλλία αναχώρησαν 169 αλλοδαποί

Για την Γαλλία αναχώρησαν 169 αλλοδαποί

Αναχώρησε την Τρίτη (22/09) για τη Γαλλία ομάδα 169 παράνομων μεταναστών, όπως ενημέρωσε το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Η Γαλλία είχε εκφράσει την πρόθεσή της να υποδεχτεί συνολικά 400 αλλοδαπούς από τις αρχές του έτους, κατά τη συνάντηση στην Αθήνα του τότε Γάλλου υφυπουργού Εσωτερικών Λοράν Νουνέζ με τον αναπληρωτή υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργο Κουμουτσάκο. Την υλοποίηση αυτής της απόφασης ανέλαβαν έκτοτε τα τεχνικά κλιμάκια των δύο χωρών.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από την Ειδική Γραμματεία Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων και την Υπηρεσία Ασύλου του ΥΜΑ, με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και σε συνεργασία με το EASO, αλλά και Διεθνείς Οργανισμούς, όπως ο ΔΟΜ και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Όπως επιβεβαιώθηκε στην πρόσφατη συνάντησή μου με τον υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας, Κλεμέντ Μπον, η στενή ελληνογαλλική συνεργασία εκδηλώνεται έμπρακτα και στον τομέα της μεταναστευτικής πολιτικής. Σήμερα αναχώρησαν για τη Γαλλία 169 από τους 400 αιτούντες διεθνούς προστασίας. Η κοινή προσπάθεια συνεχίζεται», ανέφερε σχετικά ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.