ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Λ.Μενδώνη: «Τα χρήματα από τις ακυρωθείσες εκδηλώσεις θα παραμείνουν στις περιφέρειες»

Λ.Μενδώνη: «Τα χρήματα από τις ακυρωθείσες εκδηλώσεις θα παραμείνουν στις περιφέρειες»

Το υπουργείο Πολιτισμού επικοινώνησε με τα συναρμόδια υπουργεία, προκειμένου να βρεθεί λύση οικονομικής στήριξης των καλλιτεχνών που επλήγησαν από ακυρώσεις εκδηλώσεων εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Όπως εξήγησε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, το υπουργείο διέθεσε 1,45 εκατ. ευρώ στις περιφέρειες για τη διοργάνωση συναυλιών και τη στήριξη μουσικών, χωρίς ωστόσο να έχει εμπλοκή στη διοργάνωση των εκδηλώσεων και την κατάρτιση των σχετικών συμβάσεων.

Οι τυχόν ακυρώσεις βαρύνουν αποκλειστικά τους φορείς που διοργάνωσαν τις εκδηλώσεις και είναι οι μόνοι αρμόδιοι να αποφασίσουν για τυχόν αποζημίωση των καλλιτεχνών. «Εμείς βρισκόμαστε σε επικοινωνία με τα συναρμόδια υπουργεία, προκειμένου να εξευρεθεί λύση οικονομικής στήριξης των επαγγελματιών που επλήγησαν από ακυρώσεις ζωντανού θεάματος και ακροάματος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι δυνατόν να αποζημιωθούν από το ΥΠΠΟ οι εκδηλώσεις που ακυρώθηκαν με ευθύνη άλλων», σημείωσε.

«Το αίτημα των καλλιτεχνών είναι δίκαιο», συμπλήρωσε η Λίνα Μενδώνη, που πρόσθεσε πως «τα χρήματα από τις ακυρωθείσες εκδηλώσεις θα παραμείνουν στις περιφέρειες», με παράκληση αυτά να κατευθυνθούν σε νέες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

«Είναι στις υποχρεώσεις μας να δούμε μαζί με τα συναρμόδια υπουργεία το πώς είναι δυνατό να βρεθεί κάποια λύση ώστε να στηριχθούν όσοι επλήγησαν από ακυρώσεις», δήλωσε στη συνέχεια. «Το υπουργείο Πολιτισμού δεν ακολουθεί την πρακτική της μη αποζημίωσης», διευκρίνισε επίσης για όσες εκδηλώσεις διοργάνωσε το υπουργείο Πολιτισμού, αλλά ακυρώθηκαν λόγω του COVID-19.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αναφέρθηκε και στο τι μέλλει γενέσθαι με τις χειμερινές θεατρικές παραστάσεις: «Τις επόμενες ημέρες θα ρυθμιστούν και οι διαδικασίες με τις οποίες θα μπορέσουν να λειτουργήσουν το χειμώνα όλες οι παραστάσεις του ζωντανού θεάματος-ακροάματος».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.