ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Σ.Ζαχαράκη: «Οι καταλήψεις δεν προσφέρουν κάτι ούτε αποτελούν απάντηση στο πρόβλημα»

Σ.Ζαχαράκη: «Οι καταλήψεις δεν προσφέρουν κάτι ούτε αποτελούν απάντηση στο πρόβλημα»

Η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη σχολίασε τις καταλήψεις σε ολόκληρη την Ελλάδα και ξεκαθάρισε ότι μία τέτοια κίνηση δεν πρόκειται να προσφέρει λύση στο πρόβλημα.

«Η κατάληψη δεν είναι απάντηση και ποτέ δε μπορεί να είναι απάντηση», επεσήμανε εκτίμησε ότι είναι ένα φαινόμενο που θα ατονήσει.

Όπως είπε ήδη έχουν κινητοποιηθεί και βρίσκονται έξω από τα σχολεία, στελέχη εκπαίδευσης μαζί με τους διευθυντές των σχολείων και το σύλλογο διδασκόντων και συζητούν με τα παιδιά για τα ζητήματα που αφορούν τη σχολική ζωή.

Στη συνέχεια μιλώντας για τα όσα ζητάνε παιδιά και γονείς είπε ότι υπάρχουν αιτήματα για το σπάσιμο τμημάτων, ωστόσο αυτό είναι πρόβλημα λόγω έλλειψης αιθουσών.

«Αυτή τη στιγμή πλήττεται ο πιο οικονομικά αδύναμος», τόνισε η κα Ζαχαράκη.

Σχετικά με το ζήτημα των προσλήψεων εκπαιδευτικών που ανακοινώθηκε προ ολίγων ημερών, η υφυπουργός είπε πως το να μπορέσουν να προσληφθούν τόσος νωρίς οι 30 χιλιάδες εκπαιδευτικοί, αυτή η δουλειά, οι πιστώσεις είναι δουλειά μηνών.

Επίσης, μίλησε για τις ενέργειες που θα γίνουν στο εξής. Πρώτον, διευρύνεται το ολοήμερο προς διευκόλυνση των γονέων.

Δεύτερον, την άλλη εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι προσλήψεις για 3μηνιαίες συμβάσεις αναπληρωτών που θα καλύψουν τις ευπαθείς ομάδες καθηγητών.

Και τρίτον, αρχές Οκτωβρίου θα ολοκληρωθούν τα κενά όπου κι αν υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, τόνισε πως τα σχολεία θα είναι τα τελευταία που θα κλείσουν αν γίνει lockdown, όπως είπε και ο πρωθυπουργός.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.