ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Λ.Οικονόμου: «Η Αστυνομία θα συμβάλλει με κάθε τρόπο και μέσο στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού»

Λ.Οικονόμου: «Η Αστυνομία θα συμβάλλει με κάθε τρόπο και μέσο στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού»

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου ανέφερε ότι η ΕΛΑΣ θα κάνει τα αδύνατα δυνατά ώστε να συμβάλει στην προστασία των πολιτών από τον κορωνοϊό.

«Η Αστυνομία θα συμβάλλει με κάθε τρόπο και μέσο στην εθνική, συλλογική προσπάθεια για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος του covid 19», υπογραμμίζει ο κ. Οικονόμου. «Σε καμία περίπτωση η λειτουργία της δεν θα πρέπει να λογίζεται ως μηχανισμός καταστολής. Οι εντολές που έχουν δοθεί από την πολιτική ηγεσία και το Αρχηγείο είναι η παρουσία των αστυνομικών και των ομάδων δράσης ή των περιπολικών να επικεντρώνονται στις επονομαζόμενες πηγές συνωστισμού – πλατείες, μέσα μαζικής μεταφοράς, εμπορικά κέντρα, χώρους ψυχαγωγίας ή εστίασης – με συνεχείς συστάσεις και προτροπές προς τους πολίτες. Να φορούν τις μάσκες τους ή να κρατούν τις προβλεπόμενες από τους ειδικούς αποστάσεις. Φυσικά, μέσα στο έργο της Αστυνομίας, μαζί με τις άλλες υπηρεσίες ή την ανεξάρτητη αρχή που έχουν αναλάβει την αποστολή αποτροπής της πανδημίας, είναι και η επιβολή προστίμων στους μη συμμορφούμενους. Αλλά η κύρια αποστολή είναι να συνδράμουμε με οδηγίες εγρήγορσης τους πολίτες στο να προστατευθούν καλύτερα από τον ιό».

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη στέλνει και ένα μήνυμα προς όλους αυτούς που ενσυνείδητα, ενθαρρύνουν την μη χρήση μάσκας. «Θα πρέπει να καταλάβουν ότι με τις προτροπές και τις πράξεις τους, ανοίγουν διάπλατα τις πόρτες στον κορωνοϊό, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τον εαυτό τους, τις οικογένειες τους, τους γύρω τους. Δεν πρόκειται για μια επαναστατική διαδικασία αλλά για μια τυφλή και παράλογη αντίδραση απέναντι στον φόβο που προκαλεί ο κορονοϊός. Η Πολιτεία στον παραλογισμό τους θα δείξει αυστηρότητα, με τη συνδρομή των εισαγγελέων και των αρχών δημόσιας ασφάλειας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Αστυνομία με ψυχραιμία και μεθοδικότητα εκτελεί την αποστολή της προς το κοινωνικό σύνολο. Αλλά η ατομική ευθύνη συνεχίζει να αποτελεί κυρίαρχο πρωταγωνιστή στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Δεν είναι εφικτό, αλλά ούτε λογικό για ενσυνείδητους και υπεύθυνους πολίτες και οικογενειάρχες να υπάρχει ένας αστυνομικός για κάθε πολίτη».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.