ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Γ.Πλακιωτάκης: «Θέλουμε διάλογο αλλά αν δεν μπορούμε να βρούμε λύση θα πάμε στη Χάγη» (βίντεο)

Γ.Πλακιωτάκης: «Θέλουμε διάλογο αλλά αν δεν μπορούμε να βρούμε λύση θα πάμε στη Χάγη» (βίντεο)

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή, σχολίασε τα εθνικά μας ζητήματα σε σχέση με τις τουρκικές προκλήσεις όπως το επεισόδιο που έγινε στο Καστελόριζο αλλά και τον επερχόμενο διάλογο μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας.

«Ό,τι συνέβη στο Καστελόριζο είναι μία ενέργεια που ερευνάται» είπε, ο κ.Πλακιωτάκης.

​Όσον αφορά στη νέα NAVTEX, ανέφερε ότι «η Τουρκία πάλι προχωρά σε προκλητική, ακατανόητη ενέργεια. Πρέπει να συμμορφωθεί με τους κανόνες διεθνούς δικαίου. Δεν μπορεί να συμπεριφέρεται σαν κράτος-πειρατής».

«Θέλουμε διάλογο αλλά αν δεν μπορούμε να βρούμε λύση θα πάμε στη Χάγη» δήλωσε χαρακτηριστικά.

O δήμαρχος του Καστελόριζου ανέφερε ότι το Σάββατο το πρωί λίγο μετά τις 7, σύμφωνα με όσα του επιβεβαίωσαν οι συμπολίτες του – αφού ο ίδιος δεν το είδε- το drone πετούσε χαμηλά πάνω από το νησί κι έπαιζε οθωμανικά εμβατήρια.

Ο υπουργός Ναυτιλίας διαβεβαίωσε ότι το Καστελόριζο είναι στον πυρήνα της πολιτικής του υπουργείου, ενώ αναφέρθηκε και τις προκλήσεις των Τούρκων στη Σάμο: «Τα τουρκικά αλιευτικά παραβιάζουν διεθνείς κανόνες. Εμείς μεταβιβάζουμε αυτά τα περιστατικά στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και περιμένουμε ακόμη πιο αποφασιστική στάση από Ευρωπαϊκή Ένωση. Στοχεύουμε να ενισχύσουμε τα μέσα ως υπουργείο – να πάρουμε εξοπλισμό, να γίνουν προσλήψεις. Προχωράμε σε πολύ μεγάλο εξοπλιστικό πρόγραμμα που ήδη παραλαμβάνουμε σκάφη, κάμερες σε λίγους μήνες. Αυτά τα περιστατικά είμαστε αποφασισμένοι να τα αντιμετωπίσουμε με πλέον αποφασιστικό ρόλο», υπογράμμισε.

Σχολιάζοντας την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ τόνισε ότι «η επίσκεψη Πομπέο είναι πολύ σημαντική και επιβεβαιώνει πολύς ισχυρές σχέσεις της Ελλάδος με τις ΗΠΑ. Μπορεί να οδηγήσει σε ουσιαστικό διάλογο με την Τουρκία αφού μεταφέρει σωστά τα μηνύματα του Μητσοτάκη και της κυβέρνησης».

​Σύμφωνα με τον υπουργό «η Ελλάδα θέλει διάλογο αλλά βάσει συγκεκριμένων προϋποθέσεων. Αν όχ,ι θα πρέπει η Τουρκία να πληρώσει για αυτές τις επιλογές. Οι κυρώσεις είναι ένα μεσο για να εγκαταλείψει η Τουρκία τις απειλές και να επιστρέψει στο τραπέζι του διαλόγου», σημείωσε ενώ ανέφερε ότι δεν γνωρίσει αν έχει κλειδώσει η ημερομηνία κατά την οποία θα ξεκινήσουν οι διερευνητικές επαφές στην Κωνσταντινούπολη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.