ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Σ.Πέτσας: «Κανένα επιπλέον μέτρο για άτομα άνω των 65 ετών» – Τι ισχύει για τα SMS

Σ.Πέτσας: «Κανένα επιπλέον μέτρο για άτομα άνω των 65 ετών» – Τι ισχύει για τα SMS

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών διέψευσε τα σενάρια που έκαναν λόγο για λήψη πρόσθετων μέτρων για άτομα ηλικίας άνω των 65, μαζί με την επιστροφή της αποστολής SMS, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Πιο συγκεκριμένα, o κ. Πέτσας εξήγησε πως ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ζητήσει ένα κατάλογο πιθανόν μέτρων, που θα αναπτύσσονται δυναμικά, όπως είναι και η εξέλιξη της πανδημίας.

«Μέσα σ’ αυτά τα μέτρα, κατά καιρούς, έρχονται ως δημοσιεύματα ή ως μεμονωμένες προτάσεις διαφόρων ειδικών, διάφορα τέτοια μέτρα. Θέλω να είμαι κατηγορηματικός. Όσον αφορά ειδικά την πληθυσμιακή ομάδα των συμπολιτών μας που είναι άνω των 65 ετών, δεν πρόκειται να υπάρξει κανένα ξεχωριστό μέτρο γι’ αυτούς» ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Επίσης, αναφορικά με την επιστροφή των SMS για τις μετακινήσεις, ο κ. Πέτσας ήταν κατηγορηματικός, τονίζοντας πως δεν υπάρχει κανένα μέτρο που να μπορεί προς το παρόν να εφαρμοστεί μόνο σε κάποιες συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες, για παράδειγμα, για τους άνω των 65 ετών.

«Δεν είναι κανένα μέτρο ξεκομμένο από το τι αποτέλεσμα μπορεί να φέρει. Επομένως, κοιτάζουμε τα μέτρα να είναι απλά, να είναι εφαρμόσιμα, να είναι εύκολο να ελεγχθούν. Αυτό είναι το τρίπτυχό μας και σε αυτό το πνεύμα κοιτάζουμε τα μέτρα» εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αναφερόμενος άλλωστε στις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας, αλλά και στους κυβερνητικούς χειρισμούς, ο κ. Πέτσας είχε επισημάνει πως χάρη στα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα και χάρη «στην ατομική ευθύνη και τη συλλογική ωριμότητα» που έχει επιδείξει ο πληθυσμός, παρουσιάζεται σταθεροποίηση στην καταγραφή των ημερήσιων κρουσμάτων.

Αν και η Ελλάδα, σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, έχει καλύτερη επιδημιολογική εικόνα σε σχέση με άλλες χώρες, το γεγονός αυτό δεν θα πρέπει να οδηγεί σε εφησυχασμό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Αντιμετωπίζουμε ήδη μια σημαντική αύξηση κρουσμάτων, αλλά και διασωληνωμένων, ιδίως στην Αττική και πιο συγκεκριμένα στο κέντρο της Αθήνας» είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάνοντας λόγο για μια δυναμική κατάσταση που απαιτεί δυναμική στρατηγική.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.