ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Διευκρινίσεις για τις αποζημιώσεις των δικαιούχων του εμπρησμού της Marfin

Διευκρινίσεις για τις αποζημιώσεις των δικαιούχων του εμπρησμού της Marfin

Διευκρινίσεις σε σχέση με την αποζημίωση των δικαιούχων από τον εμπρησμό της Marfin εξέδωσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με αφορμή δημοσίευμα στον Τύπο περί αθέτησης των δεσμεύσεων του πρωθυπουργού.

Ανακοίνωση εξέδωσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με αφορμή δημοσίευμα στον Τύπο για «δήθεν αθέτηση» των δεσμεύσεων του πρωθυπουργού περί πλήρους αποζημίωσης εκ μέρους του Δημοσίου των δικαιούχων από τον εμπρησμό της Marfin.

Στο πλαίσιο αυτό, το Υπουργείο στην ανακοίνωσή του προχωρά σε διευκρινίσεις σε σχέση με την αποζημίωση των δικαιούχων. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι:

Το Δημόσιο, με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, παραιτήθηκε οριστικά και αμετάκλητα από την αναίρεση που αφορά την αποζημίωση των δικαιούχων της Marfin. Άρα άνοιξε ο δρόμος ώστε να καταβληθούν οι αποζημιώσεις.

Υπάρχει ένα νομικό ζήτημα, που αφορά στον τρόπο πληρωμής και γι’ αυτό υπεβλήθη αίτημα στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Είμαστε κράτος δικαίου και το Δημόσιο οφείλει να διευκρινίζει απόλυτα τη νομιμότητα των ενεργειών του.

Οι αποζημιώσεις εκ μέρους του Δημοσίου θα καταβληθούν πολύ σύντομα σε όλους τους δικαιούχους και ολικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ανακοίνωση καταλήγει στο ότι ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει πως τα προαναφερθέντα αποτελούν «ελάχιστη ηθική υποχρέωση της Πολιτείας απέναντι στα θύματα» τονίζοντας πως «έτσι είναι και έτσι θα γίνει».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.