ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Β.Κικίλιας: «Η ελληνική ηγεσία έχει πολλά ακόμα μέτρα μέχρι να φτάσουμε σε ένα νέο lockdown»

Β.Κικίλιας: «Η ελληνική ηγεσία έχει πολλά ακόμα μέτρα μέχρι να φτάσουμε σε ένα νέο lockdown»

O υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας μίλησε για ακόμη μία φορά για τον «αόρατο εχθρό» που πρέπει να αντιμετωπίσουμε, ενώ σχολίασε τις κυβερνητικές αποφάσεις.

Ο κ. Κικίλιας, μεταξύ άλλων τόνισε ότι «τώρα βλέπουμε όσα έγιναν πριν από 14 ημέρες, σήμερα είναι η αποτύπωση εκείνων των ημερών», ενώ υπογράμμισε ότι «πολιτεία και πολίτες είναι ένα πράγμα». Και πρόσθεσε ότι «οι επιστήμονες, επειδή έχουν όλα τα επιδημιολογικά στοιχεία, συμβουλεύουν την κυβέρνηση και η κυβέρνηση με τη σειρά της παίρνει τις αποφάσεις, προσμετρώντας όμως και τις ανάγκες της κοινωνίας».

«Οφείλουμε να κάνουμε μια σημαντική προσπάθεια τους επόμενους 3-4 μήνες, μέχρι να βγει το φάρμακο ή το εμβόλιο που δεν είναι μακριά» επεσήμανε ο υπουργός Υγείας, ο οποίος έκρινε «λελογισμένα» με βάση τις ανάγκες της κοινωνίας, τα μέτρα που εφαρμόζονται.

Μάλιστα, ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι «στις χώρες που κάποιοι βιάστηκαν να πάρουν πολλά μέτρα και στις χώρες που πολιτεία και κοινωνία δεν συμπορεύονται, οδηγήθηκαν σε καταστροφές» και πρόσθεσε ότι «σε τέτοιες περιπτώσεις δεν υπακούει ο κόσμος, με αποτέλεσμα να αυξάνονται τα κρούσματα και οι θάνατοι».

Ανέφερε, επίσης, ότι η Ελλάδα κατέχει την 101η θέση στην κατάταξη των θανάτων ανά εκατομμύρια κατοίκων.

Όσο για το ενδεχόμενο να εφαρμοστεί lockdown, ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι «έχουμε αρκετά όπλα στην φαρέτρα μας ακόμα, μέχρι να εφαρμοστεί lockdown» και υπογράμμισε ότι «υπάρχει ο υγειονομικικός χάρτης και ανάλογα με το επίπεδο της κάθε περιφέρειας, αποφασίζουμε ανάλογα μέτρα».

Επεσήμανε, μάλιστα, ότι βλέποντας τις ευρωπαϊκές -και όχι μόνο- χώρες να εφαρμόζουν η μία μετά την άλλη τοπικά lockdowns, φαίνεται ότι το δεύτερο κύμα της πανδημίας δυσκολεύει τις χώρες στη διαχείρισή του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Σας διαβεβαιώνω ότι αν φοράμε μάσκα, αν προστατεύουμε τις ευπαθείς ομάδες και τηρούμε τα μέτρα, θα πηγαίνουμε ολοένα και καλύτερα» συνέχισε λέγοντας ο κ. Κικίλιας και υπογράμμισε ότι «τα μέτρα που πήραμε οδήγησαν σε περιορισμό των κρουσμάτων σε σχέση με τις προβλέψεις ειδικών που “έβλεπαν” ότι θα φτάσουμε τα 800 κρούσματα από τα τέλη Αυγούστου».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.