Γ.Πλακιωτάκης: «Παράνομες οι εξαγγελίες της Τουρκίας για την έρευνα και τη διάσωση»

Γ.Πλακιωτάκης: «Παράνομες οι εξαγγελίες της Τουρκίας για την έρευνα και τη διάσωση»

O υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης προανήγγειλε το νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για τη θαλάσσια νησιωτική πολιτική, που αναμένεται να τεθεί σε διαβούλευση τις αμέσως επόμενες ημέρες.

«Η χώρα μας», επεσήμανε, «θα αποκτήσει επιτέλους πλαίσιο ολοκληρωμένης θαλάσσιας πολιτικής, με συγκεκριμένα χρηματοδοτικά εργαλεία, με σκοπό να στηριχτούν οι νησιώτες για να μείνουν και να προκόψουν στον τόπο τους».

Σχετικά με τις εξαγγελίες της Τουρκίας στο κομμάτι της έρευνας και διάσωσης, ο κ. Πλακιωτάκης ήταν κατηγορηματικός: «Αυτό που εξήγγειλε η Τουρκία, για την έρευνα και τη διάσωση, είναι παράνομο. Δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα, δεν έχει εφαρμοστεί ποτέ και ούτε πρόκειται να εφαρμοστεί».

«Το Λιμενικό Σώμα», τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης, «έχει αποδείξει ότι ενεργεί με βάση τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, με βάση τους κανόνες εμπλοκής στη θάλασσα και με απόλυτη προτεραιότητα στον σεβασμό της ανθρώπινης ζωής».

Ανέφερε ότι με αυξημένες περιπολίες, με αυξημένα επιχειρησιακά μέσα αλλά και με αυξημένο ανθρώπινο δυναμικό, οι μεταναστευτικές ροές έχουν σχεδόν μηδενιστεί. «Τον Σεπτέμβριο, η μείωση έφτασε το 98%, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019 και έτσι στα περισσότερα νησιά μας, τους τελευταίους μήνες, δεν έχει φτάσει ούτε ένας πρόσφυγας ή μετανάστης» δήλωσε.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αναφέρθηκε και στο κομμάτι της ακτοπλοΐας.

«Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία», είπε, «το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, μέσα από ένα συντονισμένο πλαίσιο δράσεων, στήριξε και την ακτοπλοΐα αλλά και τους ναυτικούς μας».

«Έως σήμερα έχουμε επιδοτήσει τις ακτοπλοϊκές γραμμές με ποσό 35 εκατ. ευρώ ενώ προσφάτως περάσαμε και νομοθετική ρύθμιση όπου θα συνεχίσουμε να επιδοτούμε τις γραμμές μέχρι το τέλος του 2020», τόνισε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συμπλήρωσε ότι σε μία ευαίσθητη χρονικά, συγκυρία, για πρώτη φορά στην ιστορία του το Καστελόριζο έχει καθημερινή σύνδεση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.