ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Ν.Δένδιας προς Τουρκία: «Η περιοχή μας δεν θα επιστρέψει στον 19ο αιώνα – Θα πορευτεί στον 21ο αιώνα»

Ν.Δένδιας προς Τουρκία: «Η περιοχή μας δεν θα επιστρέψει στον 19ο αιώνα – Θα πορευτεί στον 21ο αιώνα»

O υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μετά το πέρας της Τριμερούς Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τουρκία και τόνισε ότι η χώρα μας δεν θα κάνει βήματα προς τα πίσω.

Νέο ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τους ΥΠΕΞ Κύπρου και Ισραήλ, Νίκο Χριστοδουλίδη και Γκάμπι Ασκενάζι αντίστοιχα, μετά το πέρας της Τριμερούς των χωρών.

«Η περιοχή μας δεν θα επιστρέψει στον 19ο αιώνα. Θα πορευτεί στον 21ο αιώνα» στη βάση όσων έχουμε πετύχει, τόνισε ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης με τους δύο ομολόγους του σήμερα, αλλά και στις επαφές που είχε χθες, Δευτέρα, ο κ. Δένδιας, όπως είπε, ενημέρωσε για όλες τις πρόσφατες κινήσεις της Τουρκίας, η οποία επιμένει στην προκλητική γραμμή της.

Αναφέρθηκε στη νέα παράνομη Navtex για έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, αλλά και την επίσκεψη του Τούρκου αντιπροέδρου στα Βαρώσια.

«Έχουμε καταδικάσει απερίφραστα αυτές τις ενέργειες» σημείωσε, αναφέροντας πως κοινή συνισταμένη των επαφών του ήταν η εξής: αναζητηθούν τρόπο ανάσχεσης της τουρκικής προκλητικότητας.

Μάλιστα, σημείωσε πως το «αντίδοτο» της Τουρκίας είναι μία πολυμερής συνεργασίας η οποία θα λειτουργήσει προς όφελος της ευημερίας στην περιοχή.

Παράλληλα και αναφερόμενος στην Τριμερή, επεσήμανε πως είναι ανοιχτή στη διεύρυνση του σχήματος με μία και μόνη προϋπόθεση: ο σεβασμός στο διεθνές δίκαιο.

«Η στρατηγική σχέση μας είναι πολλά υποσχόμενη, αλλά δεν στρέφεται κατά κανενός. Είναι ανοιχτή σε όλους μηδενός εξαιρουμένου».

Στόχος η διεύρυνση συνεργασίας

Όσον αφορά στην συνάντηση με τους ομολόγους του, επεσήμανε πως «προσβλέπουμε στην περαιτέρω βελτίωση» των σχέσεων των χωρών τόσο σε οικονομικό πεδίο όσο σε τομείς όπως η άμυνα, η ασφάλεια, η διαχείριση υδάτων, η προστασία του περιβάλλοντος, η υγεία «που έχει ιδιαίτερη σημασία» στην εποχή της πανδημίας, η εκπαίδευση αλλά και η κοινή διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ανταλλάξαμε απόψεις για το πώς θα εμβαθύνουμε την επωφελή μας σχέση» σημείωσε και αναφέρθηκε και στον τομέα της καινοτόμου επιχειρηματικότητας, «όπου το Ισραήλ μπορεί να μας μάθει πολλά».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.