ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Οριστικό το lockdown σε Θεσσαλονίκη-Ροδόπη και Λάρισα – Επιστρέφουμε στο ΑΕΠ του 2010!

Οριστικό το lockdown σε Θεσσαλονίκη-Ροδόπη και Λάρισα – Επιστρέφουμε στο ΑΕΠ του 2010!

Είκοσι χρόνια πίσω πάει η Ελλάδα με τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισαγωγική τοποθέτηση του στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Το ΑΕΠ του 2020 θα κλείσει στα επίπεδα του ΑΕΠ του έτους 2010 μετά την ανακοίνωση ότι οι περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας και της Ροδόπης περνούν στο «επίπεδο 4», που σημαίνει ότι οδηγούνται σε τοπικό lockdown, ενώ αυξάνονται οι πληροφορίες που μιλάνε για γενικό «κλείδωμα» της χώρας από τις 8 Νοεμβρίου.

Αν συνυπολογιστεί ότι μεταξύ 2010 και 2020 έχουν χαθεί από τα μνημόνια τα ΑΕΠ της δεκαετίας 2000-2010, τότε μιλάμε για μια ολόκληρη εικοσαετία χαμένη!

Μόνο με αυτά τα μέτρα το ΑΕΠ θα πέσει περί τα 150 δισ. ευρώ από τα 183 δισ. ευρώ που ήταν πέρσι με την ύφεση να πλησιάζει ή και να ξεπερνά πλέον το 20% σε όλο το έτος!

Η πανδημία, πάντως στην Ελλάδα είναι εδώ με τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά, όμως, από τις περισσότερες χώρες της λοιπής ΕΕ και ειδικά της δυτικές.

Μόνο οι ανατολικές πρώην κομμουνιστικές χώρες της ΕΕ στις οποίες επίσης υπήρχε υποχρεωτικός εμβολιασμός για την φυματίωση (καθοριστικό στοιχείο) συναγωνίζονται την Ελλάδα σε χαμηλό επίπεδο κρουσμάτων και θανάτων.

Η θνητότητα των κρουσμάτων είναι πραγματικά ασήμαντη στην Ελλάδα: Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω!

Τώρα πόσοι από τους 600 ανθρώπους που έχουν αποβιώσει και είχαν κορωνοϊό, πέθαναν εξ αυτού ή θα απεβίωναν έτσι ή αλλιώς, είναι ένα ερώτημα στο οποίο κανείς δεν απαντά.

Περί τις 100.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει στην Ελλάδα από την 1/1/2020 από διάφορες αιτίες, αλλά όλα τα «φώτα» είναι σε αυτούς τους 600 που έχουν με κορωνοϊό.

‘Εδειξε πάντως ενοχλημένος από τις αμφισβητήσεις που δέχεται τις τελευταίες μέρες ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

«Βρίσκω απαράδεκτο το γεγονός ότι κάποιοι έχουν επιλέξει να στοχοποιήσουν επιστήμονες. Και θεωρώ ότι συγκεκριμένα η στοχοποίηση του καθηγητή, του κ. Τσιόδρα, η οποία είναι πολύ συστηματική τις τελευταίες μέρες είναι απαράδεκτη.

Εάν θέλουν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι να μας ασκήσουν κριτική, εδώ είμαστε να ασκήσουν κριτική στην Κυβέρνηση, σε εμένα προσωπικά, στους υπεύθυνους Υπουργούς, αλλά να στοχοποιούνται επιστήμονες οι οποίοι το μόνο το οποίο κάνουν είναι να καταθέτουν την επιστημονική τους γνώση προς κρίση στην Πολιτεία για να παίρνουμε εμείς τις αποφάσεις, είναι κάτι το οποίο θεωρώ ότι είναι τελείως-τελείως λανθασμένο, ειδικά σε μία συγκυρία όπου πρέπει και πάλι να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη της κοινωνίας για την ορθότητα των μέτρων που λαμβάνουμε», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.