«Καρφώνει» τον Κ.Μητσοτάκη η «Bild»: Τον κατηγορεί για τεχνάσματα και ψεύτικα στοιχεία για τον κορωνοϊό

«Καρφώνει» τον Κ.Μητσοτάκη η «Bild»: Τον κατηγορεί για τεχνάσματα και ψεύτικα στοιχεία για τον κορωνοϊό

Η γερμανική εφημερίδα Bild «καρφώνει» τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, σε ότι αφορά τη διαχείριση του κορωνοϊού και τα αποτελέσματα που παρουσιάζει, με την εφημερίδα να θέτει το ερώτημα: «Μήπως οι Έλληνες κατέφυγαν και πάλι σε τεχνάσματα;».

«Είναι δυνατόν να είναι αλήθεια; Μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, η Ελλάδα ήταν μια από τις λίγες χώρες της ΕΕ στις οποίες θα μπορούσε κανείς να κάνει διακοπές χωρίς προβλήματα. Ταξιδιωτική προειδοποίηση; Ταξινόμηση ως περιοχή κινδύνου; Σε καμία περίπτωση!

Ο λόγος; Ο αριθμός των προσβεβλημένων από κορωνοϊό ήταν εξαιρετικά περιορισμένος. Τώρα, στα μέσα Νοεμβρίου, τα πάντα είναι διαφορετικά. Στην Ελλάδα ξαφνικά υπάρχει σκληρό Lockdown. Οι δρόμοι είναι άδειοι από ανθρώπους, τα καταστήματα, οι ταβέρνες, τα καφέ και τα μουσεία είναι κλειστά. Από αύριο θα ισχύει μάλιστα απαγόρευση της κυκλοφορίας καθημερινά από τις 9 μ.μ. έως τις 5 π.μ.

Ένα πράγμα είναι σίγουρο: Με το τέλος της περιόδου των διακοπών, ο αριθμός των κρουσμάτων εκτινάχθηκε. Προχθες η Ελλάδα ανακοίνωσε 2.752 νέα κρούσματα, 43 άνθρωποι πέθαναν με ή από κορωνοϊό» γράφει η γερμανική εφημερίδα και προσθέτει:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Και πιο πριν; Κατά τη διάρκεια της περιόδου των διακοπών, το καλοκαίρι και το φθινόπωρο, οι παραθεριστές στην Ελλάδα ανέφεραν επανειλημμένα ότι παρά τις πληροφορίες περί το αντιθέτου δεν υπήρχε κανένας έλεγχος για κορωνοϊό στα αεροδρόμια. Επομένως, είναι δυνατόν να υπήρχαν σημαντικά περισσότερα κρούσματα από αυτά που ανακοινώνονταν επισήμως. Το σύστημα Υγείας απειλείται με υπερφόρτωση, προειδοποιεί τώρα η ελληνική κυβέρνηση. Ταυτόχρονα, λαμβάνει άφθονη βοήθεια από τις Βρυξέλλες: Από το Αναπτυξιακό Ταμείο της ΕΕ θα χορηγηθούν στην Αθήνα περίπου 33 δις Ευρώ. Τα χρήματα προέρχονται εν μέρει και από τη Γερμανία. Οι Γερμανοί φορολογούμενοι μεταφέρουν στο Ταμείο συνολικά 133 δις Ευρώ» αναφέρει η Bild.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.