ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Χ.Σταϊκούρας: «Ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει νέα ρύθμιση οφειλών 100-120 δόσεων»

Χ.Σταϊκούρας: «Ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει νέα ρύθμιση οφειλών 100-120 δόσεων»

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας ρύθμισης οφειλών ακόμα και σε 100-120 δόσεις ανάλογα με το πώς θα εξελιχθεί η πανδημία.

Παράλληλα, δεν απέκλεισε πιθανή παράταση στην έναρξη εφαρμογής των νέων διατάξεων του πτωχευτικού κώδικα.

Για το σχέδιο της Επιτροπής Πισσαρίδη ο κ. Σαϊκούρας επεσήμανε πως η έκθεση αναφέρει τι δεν πηγαίνει καλά στη χώρα. Όπως είπε ο κ. Σταϊκούρας προτείνονται δράσεις και παρεμβάσεις που θα οδηγήσουν σε υψηλούς και διατηρήσιμους ρυθμούς ανάπτυξης. Για το Ταμείο Ανάκαμψης ο υπουργός τόνισε ότι περιλαμβάνονται μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις οι οποίες ουσιαστικά θα επιδοτηθούν.

Σε ότι αφορά την ρήτρα διαφυγής για τις χώρες που είναι σε ενισχυμένη εποπτεία όπως η Ελλάδα είπε πως θα υπάρξει αξιολόγηση στο τέλος του χρόνου και εκτίμησε πως θα είναι θετική. Ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε πως θα υπάρξει ευελιξία και το 2021 καθώς όπως είπε δεν φαίνεται η Ευρώπη να επιστρέφει σε μεγέθυνση στα επίπεδα του 2019.

Ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε μάλιστα ότι δεν θα υπάρξουν νέα μνημόνια Αναφορικά με τα οικονομικά μέτρα είπε πως αν χρειαστεί θα βάλουμε περισσότερα χρήματα σε ένα τρίτο κύμα της πανδημίας ενώ για την επιστρεπτέα προκαταβολή τόνισε πως είναι ένα από τα στοχευμένα μέτρα και υλοποιείται.

​Για την Aegean είπε ότι έγινε δίκαιος επιμερισμός της χρηματοδότησης από το κράτος και την συμμετοχή ιδιωτικών κεφαλαίων, ενώ είπε πως το κράτος θα πάρει ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων που έδωσε στην εταιρεία. Αναφορικά με την Τράπεζα Πειραιώς τόνισε πως η κυβέρνηση θα στηρίξει ενεργά το ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας λέγοντας ότι δεν θα διστάσουμε να νομοθετήσουμε προς την κατεύθυνση αυτή εάν χρειαστεί

Σημείωσε ότι η δυναμική της οικονομίας ακολουθεί την δυναμική της υγειονομικής κρίσης ενώ ξεκαθάρισε ότι πλειστηριασμοί δεν γίνονται όσο υπάρχει το lockdown.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για τα κοινωνικά επιδόματα ανέφερε πως το 2021 θα είναι αυξημένα κατά 600 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με το 2020.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.