Σάρωσαν την Θεσσαλονίκη με 100.000 ελέγχους – Μ.Χρυσοχοΐδης: «Θα συνεχίσουμε»

Σάρωσαν την Θεσσαλονίκη με 100.000 ελέγχους – Μ.Χρυσοχοΐδης: «Θα συνεχίσουμε»

O υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ξεκαθάρισε ότι θα υπάρξει αύξηση στους ελέγχους για την τήρηση των μέτρων προστασίας που έχει επιβάλει η κυβέρνηση. Όπως ανακοινώθηκε, κατά το τελευταίο 4μηνο, δηλαδή από τις 29 Ιουλίου έως και τις 23 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκαν στις περιοχές δικαιοδοσίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, 224.952 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 5.557 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας και μη τήρηση αποστάσεων.

Επιπλέον, το διάστημα από τις 24/10 έως και το προηγούμενο 24ωρο επιβλήθηκαν 1.521 πρόστιμα για παραβίαση του περιορισμού της κυκλοφορίας, ενώ άλλες 24 παραβάσεις βεβαιώθηκαν ύστερα από ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ιδιωτικές επιχειρήσεις αναφορικά με την τήρηση των κανόνων λειτουργίας τους (απαγόρευση λειτουργίας, υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας, υπεράριθμοι θαμώνες κ.ά.).

Να σημειωθεί ότι οι παραπάνω έλεγχοι που σκοπό έχουν την προστασία της δημόσιας υγείας αφορούν στους νομούς Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής.

Σε ό,τι αφορά τη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, από τις 3 Νοεμβρίου, ημέρα που ο νομός τέθηκε σε «καραντίνα» κατά το δεύτερο κύμα της πανδημίας, έγιναν 105.821 έλεγχοι κατά τους οποίους συνελήφθησαν 29 άτομα και βεβαιώθηκαν 3.857 παραβάσεις (εξ αυτών 2.656 αφορούσαν το μέτρο του περιορισμού κίνησης, 1.190 μη χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων και 11 πρόστιμα συνδέονταν με άλλες παραβάσεις).

O υπουργός είχε σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Κωνσταντίνο Σκούμα, τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης, Λάζαρο Μαυρόπουλο και τον επικεφαλής του αυτόνομου Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μπάμπη Στεργιάδη.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Χρυσοχοΐδης σε δηλώσεις του μετά το πέρας της σύσκεψης τόνισε ότι πρέπει να δοθεί μια «ανάσα» 10 ημερών στο Ε.Σ.Υ. για την άμεση αποφόρτισή του.

«Έχουμε τη δυνατότητα και την ικανότητα να αντιμετωπίσουμε ό,τι προκύψει. Η Θεσσαλονίκη και η κεντρική Μακεδονία δοκιμάζεται σκληρά από την πανδημία. Αντέχουμε και θα συνεχίσουμε να αντέχουμε γιατί έχουμε πάρει όλα τα μέτρα, επιτηρούμε και εφαρμόζουμε όλες τις διατάξεις προκειμένου να περιορίσουμε τον κορονοϊο. Η συνεργασία μας με τον κ. Τζιτζικώστα είναι άριστη και προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα πεδίο πιο στοχευμένων ελέγχων», ανέφερε αρχικά ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Και πρόσθεσε: «Άμεσος στόχος είναι να δώσουμε καιρό δέκα μέρες στο Ε.Σ.Υ., εμείς έξω στους δρόμους και οι πολίτες στα σπίτια τους. Θα κάνουμε ελέγχους σε κάθε σημείο συνάθροισης, θα πάμε από πόλη σε πόλη και από νόμο σε νόμο όπου χρειαστεί, ώστε να μηδενίσουμε εστίες μόλυνσης από τον ιό. Το ζήτημα δεν είναι να κόβουμε πρόστιμα, αλλά να κόψουμε τον δρόμο του ιού».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την πλευρά του, ο Απόστολος Τζιτζικώστας έκανε έκκληση προς τους πολίτες τονίζοντας ότι είναι στο χέρι όλων μας για το πότε θα φύγουμε από αυτόν τον εφιάλτη και το πόσο σύντομα θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. «Πρέπει το επόμενο διάστημα να κάνουμε λίγο ακόμα υπομονή», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «μένουμε σπίτι και η μετακίνηση να είναι μόνο αν κρίνεται απαραίτητη. Πρέπει να βοηθήσουμε τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας διότι δίνουν μια τεράστια μάχη με τον ιό».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.